Soorten tegels

U moet gaan beslissen welk soort steen u aanschaft. Wordt het juist een keramische tegel of een natuursteen tegel. Beide kunnen best verschillen in kwaliteit, prijs en manier om het schoon te maken.

Natuursteen

Natuurstenen tegels zijn afkomstig uit de natuur, die uit steengroeves worden uitgegraven en dan op maat worden gesneden. Elke tegel heeft weer wat anders qua kleur en kwaliteit dus je hebt een uniek stuk steen. De prijs van de natuurstenen zijn duurder dan keramieken tegels, maar je krijgt wel wat voor je geld. Ook het plaatsen van de tegels kan wat duurder uitvallen dan de andere soort tegels. De andere soort tegels zijn:

Kalksteen
Graniet
Leisteen
Kwartsiet
Marmer
Leisteen

Keramische tegels

Keramische tegels zijn gemaakt van aarde die op hoge temperaturen in ovens worden gebakken. Ze zijn heel gebruiksvriendelijk en duurzaam vergeleken met andere tegels. Ze maken de tegels sterker door mineralen toe te voegen en daaroverheen gaat nog een laagje glazuur die de tegel beschermd tegen water. Een keramische tegel is dus handig maar ook heel kleurrijk. Bekendste soorten keramische tegels zijn:

Grestegels
Terracotta
Cementtegels
Faience

 

Badkamertegels schoonmaken

Benodigdheden:
Spons
Warm water
Schoonmaakazijn

Doe in een watersproeier de schoonmaakazijn en spuit dit op de badkamertegels. Laat dit een kwartiertje intrekken zodat de azijn de tijd heeft om het kalk en vet op te lossen. Pak daarna een spons (gebruik die aan de zachte kant) en maak met warm water de tegels schoon. Let er goed op dat er geen schoonmaakazijn achter blijft op de tegels. Herhaal dit wekelijks en je badkamertegels behouden een mooie kleur.

Ook kan het helpen om na elke douche met een trekker de tegels te drogen zodat er een nog kleinere kans is dat er kalk op blijft zitten.

Voegen schoonmaken

Benodigdheden:
Oude tandenborstel
Chloor

Doe een beetje chloor op de tandenborstel en breng dit aan op de voegen. Laat dit een kwartiertje staan om het chloor te laten inwerken. Spoel daarna met warm water het chloor van de voegen. Nu zijn ze helemaal gereinigd.

Vergelijkbare artikelen

Kunstgras

5 jaar geleden 1

Only registered users can comment.