Teek verwijderen – Hoe verwijder je een teek?

Het verwijderen van een teek. Voor veel mensen een vraag, hoe werkt het nou eigenlijk precies? Het verwijderen van een teek kan soms erg lastig zijn. De beestjes zijn zo klein dat het vaak erg moeilijk te zien is. De teken komen vaak voor in natuurgebieden waar veel gras, struiken en bomen zijn. De teken worden ook wel als moedervlek gezien dus is het erg lastig te zien. Er zijn meerdere manieren om een teek te verwijderen, hier kunt u deze vinden.

Manieren tegen teken

Zoals al verteld werd zijn er verschillende manieren om een teek te verwijderen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een pincet. Als eerst pak je een kleine pincet en zoek je de teek goed op. Zorg dat je een beetje met je huid beweegt zodat de teek een beetje loslaat. Dit maakt het makkelijker om de teek te pakken. De pincet is een discrete manier wat gelijk de teek verwijderd. Zodra de teek is verwijderd kan de teek ongeveer anderhalve week vooruit met het bloed wat hij heeft opgezogen. In de volgende alinea geven we hier wat meer uitleg over. Een andere manier waar je voor kan kiezen is om bepaalde druppels of zalf aan te schaffen. Zorg dat je de druppels of het zalf op de teek valt. Hij zal zich niet meer langer vast kunnen houden en glijd langzaam van je huid af. Gelieve manier 1 te gebruiken met de pincet. Soms kunnen er problemen ontstaan doordat er een stukje teek in je lichaam blijft zitten. Hiervoor kunt u de huisarts bezoeken.

Zeep

Volgens een onderzoek is gebleken dat veel mensen zeep gebruiken na de verwijdering van een teek. Zeep zorgt er echter voor dat je poriën open gaan staan en er lucht in je huid kan komen. Zeep helpt alleen bij het schoonmaken voor de teek. Met water en zeep kan je een teek niet perse verwijderen maar wel schoner houden. Heet water kan zorgen dat een teek loslaat hoewel dit niet altijd even zeker is.

Tips tegen teken

Veel dingen zijn nog onduidelijk in de wereld van teken. Gelukkig hebben wij wat tips wat het voor u wat makkelijker maakt. Als eerst raden wij u aan om te zorgen voor een goed verzorgde huid. Als u uw huid goed verzorgt betekend dat dat u meer controle heeft. Zo is het makkelijk om een teek beet te pakken, denk bijvoorbeeld aan een vette gladde huid. Het zal erg moeilijk worden om een teek te bestrijden. Verder raden wij aan om tekenzalf te gebruiken. Dit is erg handig en zal teken afschrikken.

Conclusie teek verwijderen

De teken zijn dus eigenlijk irritante beestjes om op je huid te hebben. Met de juiste middelen kan je ze goed bestrijden. Mochten er vragen zijn kunt u altijd contact opnemen via het contactformulier.

Vergelijkbare artikelen

De sneeuwpanter

4 jaar geleden 0

Adelaar

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.