Spaanse jurk

geschiedenis van de Spaanse jurk

De Spaanse jurk in het Spaans; Traje de gitana, , Traje de sevillana of Traje de guitarra, deze jurken komen oorspronkelijk uit Sevila.(Sevilla is de hoofdstad van Spanje). De Spaanse jurk is ontstaan vanaf de tweede gedeelte van de 19e eeuw. Het begon tijdens verschillende feesten die op het platteland rondom het stad plaats vonden. Vrouwen maakte van hun oude dagelijkse jurken een Spaanse jurk door de oude jurken met ruches te versieren. Tijdens een Amerikaanse tentoonstelling die in 1929 in Sevilla plaatsvond ontving de Traje de Sevillana haar officiële erkenning. vanaf dat moment werden tijdens grootte evenementen de flamenco jurken gedragen door leden van de hoogste sociale klasse. sinds dien is de Spaanse jurk zo bekend geworden dat het zich uitbreidde tot buiten de regio van Sevilla.

Spaanse traditionele kleding

De Spaanse kleding werd door de Moorse cultuur beïnvloed. Hiermee presenteerde de Moorse cultuur de fantastische borduursels. Ze maakte gebruik van juwelen, kettingen of zware parfum. Spaanse kleding werd vroeger vaak van dure & zwarte stof versierd. Of met gouden of zilveren draden.soorten (stijlen en accessoires)

De Spaanse jurk bestaat uit verschillende soorten ontwerpen en prints. Je hebt korte en lange jurken met of zonder mouwen, traditionele of effen benadrukking . Een van de oudste soort Spaanse jurken is de print met polkadots die steeds meer populaire. Tegenwoordig kan je zo een flamenco jurk ook verkrijgen als een pak. Die zijn verkrijgbaar met een korte jas, hoed en een broek). De Flamenco jurk kan je op verschillende soorten feestdagen dragen o.a. Feria in Malaga en Sevilla of bij speciale gelegenheden. Het is hele mooie jurk, maar de flamenco jurk is niet een jurk die alledaags draagt. Tijdens flamenco shows worden ook natuurlijk de flamenco jurken gedragen door de danseressen. Maar de jurken die tijdens de flamenco shows worden gedragen zijn een beetje apart van de normale flamenco jurken, want die hebben namelijk een sleep die hun bewegingen tijdens het dansen benadrukt.Ook al is ze populariteit van de jurk zo hoog, hebben veel mensen graag als voorkeur de handgemaakte jurken. Het duurt ongeveer 3 a 4 dagen om zo een jurk te maken. De prijs van zo een jurk begint vanaf 100 en kan oplopen tot 1000 euro, maar natuurlijk kunnen de kosten hoger zijn dan 1000 euro.Spaanse mode in het heden

De Spaanse mode is tot de dag van vandaag nog best populair, traditionele Spaanse kleding word nog steeds voor speciale gelegenheden gebruikt.

Vergelijkbare artikelen

Kerstmis

6 jaar geleden 0

Azië

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.