Australische herder

De Australische herder, een leuke trouwe hond voor in huis. Maar wat zijn nou eigenlijk de eigenschappen van deze hond en hoe komt hij nou aan zijn naam? In deze tekst gaan we alles behandelen over deze mooie soort. Tevens is de Australische herder niet de enige die zijn mooie karakter laat tonen in huis. Er zijn verschillende honden niet net zo blij en spontaan zijn als de Australische herder. De Australische herder komt uit de verenigde staten en is daar ook voor het eerst ontdekt. Fokkers hadden in noord Amerika verschillende kruisen laten paren met dit als resultaat, het heeft dus goed uitgepakt.

Het uiterlijk

De Australische herder is een hele mooie en spontane hond. Hij heeft een wat langere vacht met verschillende kleuren. Door de voortplanting is er een bepaalde kleuren cyclus ontstaan waardoor de Australische herder verschillende en opvallende kleuren krijgt op telkens andere plekken. Soms kan er dus iets moois ontstaan als de kleuren een beetje geluk met zich meebrengt. De Australische herder heeft een gladde vacht en een lange staart. Zijn oren zijn extra zacht en staan 9/10 keer niet overeind. In Australië zien ze deze hond als een sluip vos. Een lange zachte staart en korte poten met een lang lichaam, perfect om te roven en niet op te vallen in het wild. De ogen van de Australische herder hebben een mooie en zachte amandelvorm die van middel grote zijn. Meestal hebben ze blauwe pupillen met een grote lens. De kleuren van de vacht kunnen per seizoen verschillen. mocht de vacht nou zwart zijn en het is zomer, kan het zijn dat de Australische herder zijn haren laat uitvallen en de nieuwe haren iets lichter worden waardoor er een soort grijze tint ontstaat op de vacht.

Karakter

De Australische herder heeft een leuk en spontaan karakter. De honden staan voor iedereen open en zijn altijd enthousiast als er nieuwe prikkels ontstaan. De Australische herder heeft een actief karakter en houdt graag van buiten lopen. Ook is deze hond van het jagen en het spelen, buiten lopen of lekker naar het strand de Australische herder is echt een leuke hond en vind alles prima.

Gezondheid

De Australische herder kan verschillende gezondheidsproblemen hebben, deze honden zijn vaak actief wat voor een versnelde hartklopping zorgt. Een groot soort problemen komt door de diagnose epilepsie. De Australische herder kan in eens gaan schudden en rare trekjes krijgen. Het is belangrijk dat u in dit geval rustig blijft en geen paniek veroorzaakt de herder is nog steeds bij bewust zijn en moet kalm worden gehouden om een eventuele hartstilstand te voorkomen. Verder kan de Australische herder een speciale spierziekte krijgen door bepaalde spieren te overbelasten, dit gebeurd meestal als de hond vanaf jongs af aan al teveel trappen loopt of verkeerde bewegingen maakt. Veel van deze ziektes komen niet vaak voor. Het is belangrijk om uw herder af en toe te laten controleren door een dierenarts.

Conclusie

De Australische herder is dus eigenlijk een hele leuke vrolijke hond om bij je in de buurt te hebben. Een goed onderkomen zorgt voor een hele leuke sfeer met dit beest. Hij ziet er leuk uit en kan af en toe wat van kleur veranderen. Een zachte en lange staart met supermooie ogen. Wat betreft deze hond is het echt een aanrader!

Vergelijkbare artikelen

Kitten adopteren

6 jaar geleden 0

Mechelse herder

2 jaar geleden