Tanzania

Tanzania is een land in Midden-Afrika. Het is een land wat op zichzelf staat en regeert. Het land heeft een oppervlakte van iets minder dan een miljoen vierkante kilometer. Het aantal inwoners in het land ligt rond de 55 miljoen inwoners. Het aantal inwoners per vierkante kilometer is dan ook 55. Het land oppervlak van Tanzania is erg groot tegenover het water oppervlak. Het werd al 2 miljoen jaar geleden bewoont door stammen.

Vlag

De nu officiële vlag van Tanzania werd aangenomen in 1964. Dit was het moment dat Tanganyika en Volksrepubliek Zanzibar en Pemba samen gingen. Vlag is linksboven-groen en rechtsonder-blauw. En van links onder naar rechts boven loopt een zwarte balk beschermt door 2 gele lijnen. Zoals je misschien al doorhad is de naam van het land een mengelmoes van de namen en zo is dat ook bij de vlag het geval.

Geschiedenis

2 miljoen jaar leefde er Homo ergaster dit waren mensen in hun vroegste ontwikkeling. Meer dan 2500 jaar geleden ontstond de Urewe-cultuur deze breidde zich uit vanaf het gebied rond het Victoriameer. Deze bevolking kon werken met ijzer en leefde van landbouw en veeteelt. 400 jaar na christus kwamen de Arabieren van Oman om handel te drijven. Rond de 7de eeuw na Christus ontstonden er vestigingen rond de kust van Tanzania. En later kwamen ook de perzen rond de 12ste eeuw. Toen later toen de Europese op handelstochten gingen en de Portugezen voorbij kaap de goede hoop kwamen. Van 1600 tot en met 1828 hadden de Portugezen een monopolie positie aan de oost-kust. Maar in 1828 vielen de Arabieren toch de Portugezen aan en wonnen ze. Het eiland Zanzibar was vanaf de 19de eeuw een kolonie van de sultan van Oman en hij gebruikte het eiland als slavenhandelspost waarna de slaven naar de Caraïben werden verscheept. In 1884 sloten vertegenwoordigers van Duitsland een verdrag met Tanganyika waardoor ze het konden koloniseren. Hierdoor werd het ook betrokken bij de Eerste Wereldoorlog. Terwijl veel andere landen werden veroverd bleef Tanganyika tot het einde in Duitse handen.

Geografie

Tanzania is erg gelijk aan Nederland. Hun hoofdstad is Dodoma en de stad met alle regerinsgebouwen is Dar es Salaam.

Natuur

Tanzania heeft naast een rijke geschiedenis ook nog een geweldige natuur. Je kunt er gemakkelijk op safari, of op rondreis. Het land heeft ook verl bijzondere plekken. Zo staat de Ngorongokrater op de werelderfgoedlijst van NESCO. Het is een gigantische grote krater met een diepte van 610 meter en een omvang van 260 vierkante kilometer ook kun je hier de big 5 bezichtigen: olifanten, buffels, luipaarden, neushoorns en de leeuw. De reden dat deze dieren de big 5 worden genoemd is door een dreiging en hun gevaar voor ons. Verder bevat Tanzania de grootste berk van Afrika genaamd de Kilimanjaro en verschillende enorme meren met prachtige flora en fauna. En daarnaast lopen er een hele boel prachtig dieren rond in het wild.

Politiek

Tanzania is een republiek waarbij Zanzibar een semi-autonome status heeft. Een president wordt gekozen blijft dan 5 jaar en kan nooit meer president worden.

Mensenrechten

Tanzania staat er heel erg om bekend dat ze nog steeds Albino’s vermoorden, vanwegen de medische en traditionele geneeskunde. Echter is dit wel per wet verboden. Ook als LHBT’er ben je er niet veilig. En wordt je mishandelt en vermoord.

Vergelijkbare artikelen

Azië

6 jaar geleden 0

Turkije

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.