Parfum

Terug in de tijd

Parfum bestaat al heel lang, in de prehistorie maakte men al gebruikt van parfum. Toen die tijd maakte ze van hout en hars parfum, dit werd ook gebruikt om eten lekkerder laten ruiken. De eerste echt parfum, in flacon, werd in Egypte gevonden. Specialisten schatten de parfum 3100 v.Chr. jaar oud. De parfum is gemaakt van naaldbomen, hars en plantaardige vetten. De parfum was een van een Egyptische dame van een hoge klasse, parfum werd niet gebruikt door het normale volk. In de meeste tempels waren er aparte kamer voor het maken van parfum en andere cosmetische dingen. Soms duurde het een jaar om de gewilde structuur en geur van de parfum te krijgen.

Hoe wordt parfum gemaakt?

Tegenwoordig duurt het maken van parfum geen jaar, door onze technologische ontwikkelingen hebben wij speciale machines voor het maken van parfums. Het proces voor de uitwerking kan wel een tijdje duren, er moet van alles bedacht worde. Welke geur krijgt de parfum? De naam? Hoe gaat de flacon er uitzien? Parfums zijn gemaakt van grondstoffen, hoe beter de grondstoffen des te beter is de parfum. Er wordt geen gebruik meer gemaakt van dierlijke stoffen, paar jaar geleden was dit nog niet verboden nu wel. De favoriete bloemen zijn rozenbloemen en jasmijnbloemen, ui de bloemen wordt olie geperst. De olie wordt bewerkt, er worden verschillende stoffen en alcohol toegevoegd en zo ontstaat parfum. Er zijn heel veel extra technieken die worden toegepast, dit verschilt per merk en soort parfum.

Parfumkwaliteiten

Er bestaan verschillende soorten parfumkwaliteiten, dit heeft de maken met het aantal percentage parfumconcentraat en hierdoor onder welke naam de parfum valt. Zo heb je de standaard parfum, de standaard parfum bevat tussen de 20 en 40 % parfumconcentraat verwerkt in alcohol. Je hebt een parfum versie met minder parfumconcentraat, genaamd: de eau de parfum bevat tussen de 10 en 20% parfumconcentraat opgelost in alcohol. Een versie met nog minder parfumconcentraat is de eau de toilet, deze bevat 5 tot 10% parfumconcentraat op verwerkt vin alcohol. De laatste met de minste percentage is de eau de cologne, deze parfum bevat 2 tot 3% parfumconcentraat op verwerkt in alcohol. Deze parfum is het minst bekend onder de parfums.

Chanel

Het bekendste modehuis over de wereld is Chanel, het merk Chanel is opgericht door een elegante dame, genaamd Coco Chanel. Ook de bekendste geur ter wereld is ontworpen door het modehuis Chanel. De geur heet: Chanel NO. 5, Coco Chanel vond dat haar modehuis een eigen geur moest hebben. Het is geen goedkoop geurtje, de prijs ligt tussen de 80,- en 180,- euro. De prijs hangt af van de grote en de parfumkwaliteit. Coco Chanel heeft dit geurtje zelfontworpen samen met Ernest Beaux, hij was een Frans-Russische parfumeurs. De parfum kwam in 1921 op de markt, achter het parfum zat een brein van marketing. De parfum rook, in tegenstelling tot alle andere parfums, niet naar bloemen en de parfum had een simpele en vierkante flacon. Op de dag van vandaag is Chanel No. 5 de beste verkochte parfum.

Vergelijkbare artikelen

Valeriaan algemeen

5 jaar geleden 0

Cocaïne

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.