Kunstgras

Hoe wordt kunstgras gemaakt?

De eerste stap in het maken van kunstgras is het tuften. Je begint met 2 verschillende soorten grondstoffen namelijk de glasvezels en den backing die op rollen van 4 meter lang zitten. Deze twee grondstoffen komen uiteindelijk samen in de tuft machine. De glasvezels worden in de machine aan de bovenkant naar de naalden gevoerd, de naalden garen de vezels door de backing. Dit proces lijkt op een grote naaimachine voor het kunstgras.

Tijdens de tweede stap word er een coating op de backing aangebracht zodat de vezels niet loslaten en ze te stabiliseren. Hoe dunner de coating hoe langer het maken van het kunstgras kost. Je wilt graag een dikke coating op de achterkant, deze kunstgrasmatten zijn van betere kwaliteit en gaan langer mee.

Stap drie is het drogen van het kunstgras. Dit is het belangrijkste stap in het maken van het kunstgras. Hierdoor kan er veel verschil zitten in de kwaliteit van de kunstgrasmatten. In 9 van de 10 gevallen gaan de kunstgrasmatten gelijk de oven in maar bij het bedrijf Royal Grass niet. Royal Grass laat de kunstgrasmatten eerst lang een infrarood cabine passeren, dit zorgt ervoor dat het grootste gedeelte vocht uit de coating gaat. Hoe langer je de coating laat drogen des te sterker ze uiteindelijk worden.

Stap vier is het perforeren van de kunstgrasmatten. Het perforeren zorgt ervoor dat het regenwater snel afgevoerd kan worden.

Stap vijf is waarschijnlijk een van de moeilijkste stappen van het proces namelijk het oprollen van de kunstgrasmatten. De matten worden opgerold in meer dan 4 meter lange rollen. Het belangrijkste is om voor de gehele rol dezelfde rolspanning te houden. Stel dat er niet overal dezelfde rolspanning is dan zullen sommige stukken onbruikbaar worden.

Verschil tussen goedkoop kunstgras en low budget kunstgras,

Er zit een wereld van verschil tussen een goedkoop stukje kunstgras en een stuk low budget kunstgras. Wanneer je goedkoop kunstgras uitzoekt wil je graag een lage prijs en een goede kwaliteit. Low budget kunstgras is gemaakt van minder kwaliteit daarom is de prijs van een low budget kunstgrasmat ook veel lager. Het ligt er maar net aan wat je wilt uitgeven voor een stuk kunstgras, daaruit kan je vergelijken en je aankoop doen.

Het leggen van kunstgras

Hoe kan je het kunstgras het beste leggen en wat komt hierbij kijken? Zorg voor alle benodigde materialen zoals lijmband, druk verdeeldoek, instrooizand, snijhaakmesjes en kunstgraspinnen. Zorg ervoor dat je altijd een goed legadvies hebt gekregen van de bouwmarkt zodat je precies weet hoe je het kunstgras moet gaan leggen. Je kan er altijd voor kiezen om het kunstgras te laten leggen door een specialist.

Het onderhouden van je kunstgras

Je hebt maar weinig onderhoud aan kunstgras vergeleken natuurlijk gras. Het is wel belangrijk om je kunstgras te bezemen met een harde bezem, alle blaadjes en takjes tussen het kunstgras kunnen later zorgen voor onkruid wat tussen je kunstgrasmatten kan komen. Na dat je over je kunstgras gebezemd hebt zul je zien dat het gras er weer  netjes bij ligt omdat alle haartjes weer rechtop staan.

Vergelijkbare artikelen

Terrastegels

6 jaar geleden 0

Geluidsisolatie

6 jaar geleden 0

Planten verzorgen

5 jaar geleden 0
  1. Wesdijk
    14 juni, 10:09 Wesdijk

    Leuk artikel

Only registered users can comment.