Tabak

Wat is tabak?

Tabak is een grote bedreiging voor de gezondheid van de mens. Ongeveer 7 miljoen mensen zijn daar aan overleden. 6 miljoen van de mensen zijn dood gegaan door het roken, en ongeveer 890 000 zijn overleden door passief roken. Tabak is een plant die wordt gekweekt voor zijn bladjes. Die bladeren worden opgedroogd en zo in de handel neerzetten. De reden waarom heel veel mensen zo veel en vaak roken en niet meer kunnen stoppen, is door de nicotine die er in zit. Nicotine kan voor verslaving zorgen. Ook zitten er andere spullen in. Die andere chemische stoffen zorgen ervoor dat het slecht voor je gezondheid is.

De een rookt een sigaret om te ontspannen, de ander rookt door stress om die op die manier te verlichten, als ze geïrriteerd of gespannen zijn. Zo roken mensen hun stress weg. Wanneer we met vrienden, familie zijn willen we ook roken, omdat het gezellig is gezamenlijk. Ook zijn er mensen die roken zodat ze beter concentreren, wat kan lijden op concentratie problemen voor in zowel je zakelijke als privéleven kan beïnvloeden als je bijvoorbeeld moet studeren. De jongeren roken meestal alleen als ze in publiek zijn en zodra ze thuis zijn dat ze het niet meer zoeken. Sigaretten roken in openbare plekken is ook verboden, Omdat de mensen die niet roken het niet fijn vinden.

Wat doet het met je gezondheid?

Roken veroorzaakt verschillende soorten ziektes. Ziektes zoals: Longkanker, chronische bronchitis en emfyseem. Ook veroorzaken sigaretten hartziektes, wat hartaanval en beroerte kan veroorzaken. Zwangere vrouwen die roken, verhogen de kans op een miskraam, dode baby of een kind die lage gewicht heeft. Mensen die naast rokers staan, zijn passief rokers. Die ademen de rook in die door de roker wordt uitgeblazen. Ook dat kan lijden tot hartaandoeningen en longkanker. Kinderen die ook passief roken, Lopen een grote kans op oor infecties, ernstige astma, longinfecties en de dood door wiegendood.

Hoe kom je er van af?

Eerst moet je het echt in je hersenen verwijderen, voordat je ermee stopt. Je kan medicatie krijgen en nicotine kauwgom. Daarnaast heb je ook heel veel pagina’s etc. om hulp ermee te krijgen.

Overdosis aan tabak

Nicotine is giftig en hoe raar het ook klinkt, je kan er een overdosis mee krijgen. Een overdosis krijg je wanneer je teveel van een medicijn gebruikt waardoor je symptomen van de dood krijgt. Nicotinevergiftiging komt meestal voor bij jonge kinderen die per ongeluk kauwen op nicotine gum of pleisters die worden gebruikt om te stoppen met roken of om e-sigaretvloeistof in te slikken. Symptomen zijn onder meer ademhaling moeilijkheden, overgeven, flauwvallen, hoofdpijn, en verhoogde of verlaagde hartslag.

Elektrische sigaretten

Elektronische sigaretten, ook bekend als e-sigaretten of e-vaporizers, zijn op batterijen werkende apparaten die nicotine met smaakstoffen en andere stoffen naar de longen brengen in damp in plaats van rook. Ze raden je deze vaak aan als veiliger dan de gewone sigaretten omdat ze geen tabak bevatten. Zelf weten de onderzoekers weinig over de gezondheid risico’s van deze apparaten.

Vergelijkbare artikelen

Wiet en Hasj

6 jaar geleden 0

Haar

6 jaar geleden 0

Wat is drugs

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.