XTC

XTC zijn meestal pillen, er zijn verschillende soorten pillen. Ze verschillen in vormen, grootte, kleuren, en de hoeveelheid MDMA. Wanneer je een XTC pil inneemt duurt het ongeveer 20 tot 60 minuten tot het inwerkt. Daarna duurt het ongeveer circa 4 tot 6 uur dat je er wat van voelt. In pillen zit het stofje MDMA dat stimuleert je hersenen voor een tijd. Ook word XTC als poeder gebruikt het wordt klein gestampt en gelikt of gesnoven.

De effecten van XTC

De werking van XTC is dat je veel energie krijg en je goed gaat voelen. Daarnaast neem je kleuren en muziek anders waar. Je krijgt zin om te gaan knuffelen en contact met andere mensen. Je pupillen worden groter en je gaat vaak veel meer zweten omdat je lichaamstempratuur stijgt. Wat vele ook hebben is dat ze gaan tandenknarsen, en het fijn vinden om te kauwen. Je kaken gaan namelijk helemaal strak staan. Maar het kan ook nog heftiger op lopen, je kunt dan last krijgen van, misselijkheid, braken, hoofdpijn, duizeligheid. Deze klachten zijn natuurlijk heel vervelend en daarvan worden vele XTC gebruikers angstig en dan versterkt het nog extra. Bij een hele erge overdosis MDMA kan het nog heftiger aflopen en moet je echte hulp gaan zoeken.

‘Dinsdag-dip’

Na het gebruik van XTC krijg je ook nog een na-effect. Dit is de volgende dag of de dag daarna, je voelt je dan erg brak en hebt nergens zin in. Ook ben je snel geïrriteerd, heb je kans op huilbuien of bent ongeconcentreerd. Kaken vaak nog pijn en heb je geen behoefte om te gaan eten. Dit wordt vaak de ‘dinsdag-dip’ genoemd. Het is soms mogelijk dat dit nog een paar dagen blijft hangen. Het kan ook zijn dat je direct niet na de pil somber voelt.

Hoe komt het dat je in een dip terecht komt?

Wanneer je XTC gebruikt wordt er extra serotonine vrijgemaakt. Serotonine is het stofje waar je gelukkig van voelt. Dit wordt tijdens het gebruik van XTC leeg getrokken. Je voelt je daarom de dagen erna somber en heb je nergens zin in. Het heeft dagen nodig om het weer op peil te brengen. Je moet daarvoor dus goed uitrusten. Wanneer je vaker XTC gebruikt zijn de dipdagen ook erger. Dat komt omdat je lichaam nooit genoeg tijd krijgt om serotonine weer helemaal in op peil te brengen. Ook kan het zijn dat je niet goed voorbereid bent van te voren. Dat komt omdat je dan niet goed voelde, moe was, of geen idee had waar je heen ging en met wie. Ook als je niet goed voelde tijden het gebruikt kan de dip ook nog heftiger worden. Wat vele gebruikers ook doen is uitstellen van de dip dag, ze blijven gebruiken zodat zij zich weer goed voelen maar uiteindelijk word de dip alleen maar erger.

Verslaving

Er zijn minder mensen verslaafd aan XTC dan aan wiet of hasj, dat komt omdat het ook meer een party drugs is. Je kunt wel aan het gevoel verslaafd raken. Mensen gebruiken het meer voor feesten, dan het dagelijks leven.

 

Vergelijkbare artikelen

GHB

6 jaar geleden 0

Fitness

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.