Super League Zwitserland

Super League Zwitserland

De voetbaldivisie die in het land Zwitserland op de hoogste plek staat is de Super League Zwitserland en die wordt georganiseerd door de voetbalbond genaamd SVF (staat gelijk aan FC Vaduz ) van Zwitserland. Er zijn ook afspraken gemaakt en dit gebeurde samen met de voetbalbond Liechtenstein. Uit het Liechtensteinse vorstendom is deze club de enige die deelneemt aan deze Super League. Er spelen in totaal 10 clubs in de competitie. De 10de wordt gedegradeerd naar deze voetbaldivisie genaamd Super League Zwitserland.  Deze voetbalbond van Zwitserland staat nu op de UEFA-coëfficiëntenranglijst en de kampioenen die de 2de plaats behalen plaatsen zich voor de UEFA Champions League. De nummer 3, 4 en tevens degene die de Schweizer Cup wonnen kunnen zich gaan plaatsen voor de officiële UEFA Europa League.

De Zwitserse voetbalbond SFV

Zoals eerder is aangegeven organiseert de SFV ook wel ASF genoemd en dit in het Italiaans en Frans in Zwitserland de competities. Ze hebben tevens de verantwoordelijkheid over het Zwitserse voetbalelftal, ze organiseren dit dan ook sinds het seizoen van het jaar 1997-1998. Vanaf dat moment doen ze jaarlijks ook de verkiezingen en dit gaat over de voetballer van Zwitserland van het jaar. Ze hebben vier nationale ploegen. Dit is het officiële voetbalelftal van Zwitserland, het vrouwenvoetbalelftal, voetbalelftal onder de leeftijd van 21 jaar en het vrouwenvoetbalelftal onder de leeftijd van 17 jaar.

Zwitsers voetbalelftal

Dit voetbalelftal bestaat uit voetballers die een team vormen en ze vertegenwoordigen daarmee Zwitserland. Dit doen ze dan ook in de internationale competities en wedstrijden op internationaal niveau. Op een zondag in februari op de 12de dag speelde Zwitserland hun allereerste interland op internationaal niveau, dit staat dan ook in de geschiedenis van Zwitserland. Victor Schneider had de leiding van het team en in Parijs in de plaats Parc des Princes verloren ze van frankrijk met 1-0. Degene die de doelpunt had gemaakt was Gaston Cyprès en dit gebeurde in de zestigste minuut. De scheidsrechter van Engeland genaamd Joch Lewis had de leiding over het vriendschappelijke potje.

Zwitsers voetbalelftal vrouwen

Ook Zwitserland heeft natuurlijk een vrouwen voetbalelftal die Zwitserland ook goed kan vertegenwoordigen bij de competities en de wedstrijden op internationaal niveau. Een voorbeeld hiervan is het Europees kampioenschap. Dit team speelde in mei in het jaar 1972 op de 4de dag hun eerste interland die officieel was. De bondscoach genaamd Jacques Gaillard had destijds de leiding en ze speelde tegen het land Frankrijk waarbij het gelijkspel werd. Dit werd toen der tijd 2-2. Enkele jaren geleden in het jaar 1970 in juli op dag 8 speelde het team tegen Italië waarbij ze verloren met 2-1. Toch hebben ze ook nog een grote overwinning weten te behalen en dit met 4-0 tegen Noord-Ierland. Hierbij plaatsten ze zich in het jaar 2016 op 20 september voor de EK-eindronde en dit was voor de eerste keer. De ploeg waar de bondscoach genaamd Martina Voss heeft geëindigd was op een rij van 8 keer achter elkaar en zo gingen ze naar de kwalificatiegroep 6 en dit met maar liefst een voorsprong van 6 punten. 

Vergelijkbare artikelen

Monopoly

6 jaar geleden 0

Eredivisie

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.