Pasta met kikkererwten

Recepten

Hier een paar overheerlijke recepten met kikkererwten en pasta!

Recept 1

Ingrediënten 

voor 4 personen

  • 2 theelepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, gepeld en geplet
  • 3/4 theelepel koosjer
  • zout
  • 1/4 theelepel gemalen rode peper
  • 1  kan kikkererwten (garbanzo bonen), uitgelekt
  • 1 vetvrij, minder – natrium kippenbouillon
  • 1 1/2 kopjes ongekookt medium zeeschelp pasta
  • 1/2 kop druiven tomaten, gehalveerd 2 teentjes knoflook, fijngehak
  • t 1 eetlepel gehakt verse peterselie
  • 1 eetlepel vers citroensap
  • 3 eetlepels geraspte Parmigiano-Reggiano kaas

Stappen:

Stap 1 

Verhit de olie in een middelgrote pan op een middelhoog vuur. Voeg gemalen knoflook toe en roer het  1 minuut. Voeg zout, peper, kikkererwten en bouillon toe. daarna kook je alles samen. Dek het af en zet het vuur lager. Laat 15 minuten sudderen.

Stap 2 

Terwijl de knoflookmengsel suddert, kook je de pasta in kokend water 9 minuten lang, zonder zout en vet. Put goed af.

Stap 3 

Plaats het kikkererwtenmengsel in een keukenmachine en verwerk het tot het glad is. Meng het kikkererwtenmengsel, de pasta, de tomaten, de gehakte knoflook, de verse peterselie en het citroensap. gooi goed. Bestrooi met kaas.

Na alle stappen nauwkeurig gevolgd te hebben kan je dit heerlijke recept eindelijk serveren.

Recept 2

Ingrediënten 

voor 4 personen

  • 200 gram gedroogde kikkererwten (of een blik van 400 ml gekookte kikkererwten)haal dan de vloeistof uit het koken 
  • 1 vers laurierblad
  • 1 heel teentje knoflook
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 1 verse of gedroogde chili, gehakt (optioneel)
  • Ongeveer een halve liter blik geschilde, gehakte tomaten
  • 200 gram korte pasta’s zoals ditalini, pasta mista of rombi 
  • Extra vergine olijfolie
  • Zout en versgemalen zwarte peper

Stappen:

Stap 1

Als u gedroogde kikkererwten gebruikt,  is het beste  om dan een avond van te voren  in een kom met veel vers koud water te laten liggen en laat ze in de koelkast weken. De volgende dag laat je de geweekte kikkererwten uitlekken en doe ze je in een pan, bedek ze met vers water, voeg een laurierblaadje toe en laat het een paar uur sudderen tot de kikkererwten zacht zijn. Voeg tot slot zout bij de kikkererwten naar smaak toe. Gooi de kookvloeistof niet weg . dat is goed en je hebt het nodig voor de saus. Als je ingeblikte kikkererwten gebruikt en ga je naar het volgende stap. 

Stap 2

Verhit in een andere pan voorzichtig een gebroken teentje knoflook, een takje rozemarijn (minus de twijgen, of verwijder ze voordat je de kikkererwten toevoegt) en de peper in een paar eetlepels olijfolie. Wanneer de knoflook geurig begint te worden en begint verzachten, misschien zelfs een beetje kleur, voeg de tomaat toe en laat een paar minuten sissen.

Stap 3

Voeg een lepel vol met de kikkererwtenvloeistof toe (als je blik hebt gebruikt, gebruik je de vloeistof in de kan) en ongeveer twee derde van de kikkererwten. Pureer de resterende kikkererwten voor het toevoegen aan de pan om een ​​romige, dikke saus te creëren. Er zijn sommigen die het stuk gespleten knoflook verwijderen voordat ze de kikkererwtenpuree toevoegen, maar sommige laten het er ook in

Stap 4

Voeg meer van de kikkererwtenvloeistof (of water of bouillon) toe aan de saus tot het behoorlijk waterig is, voeg dan de pasta toe en kook tot de al dente en de saus is afgekoeld. Als u ervoor kiest om een ​​lange pasta te gebruiken, wilt u deze mogelijk apart koken in een pot water en gewoon toevoegen aan de klaargemaakte saus.

Stap 5

Tegen de tijd dat de pasta gaar is, moet de saus romig zijn, niet waterig, maar ook niet te dik. Als een romige soep. Breng op smaak met zout en veel versgemalen peper. Schep in ondiepe kommen, giet over je allerbeste extra vierge olijfolie, meer versgemalen peper en laat het een moment of twee rusten voordat je het serveert, want het zal gloeiend heet zijn en het moet een beetje afkoelen om het het beste te genieten. Geraspte Parmezaanse kaas of Pecorino-kaas is volledig optioneel. 

Tot slot kan je het serveren en er van genieten!

Vergelijkbare artikelen

Pepernoten bakken

1 jaar geleden 0

Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *