Super League Elftal Zwitserland

De bijnaam van dit Zwitsers elftal heeft de bijnaam Schweizer Nati gekregen. De kleding wordt door Puma gesponsord. In het jaar 1993 hadden ze hun hoogste ranking behaald en dit was op de 3de plek. In het jaar 1998 hadden ze hun laagste ranking behaald en dit was de 83ste plek. De bondcoach van het elftal heet Vladimir Petkovic. De topscorer van het Zwitserse voetbalelftal is Alexander Frei met in totaal 42 doelpunten. Bij de eerste interland speelde ze tegen Frankrijk waarbij ze met 1-0 hadden verloren. Hun grootste overwinning was tegen Litouwen met maar liefst 9-0. Hun grootste nederlaag was tegen Engeland  en Hongarije waarbij ze met 9-0 hadden verloren.  Het beste resultaat dat ze hebben behaald in de kwartfinale is in de jaartallen 1934, 1938 en 1954. 

Het voetbalelftal in het jaar 2017

In het jaar 2017 speelde het voetbalelftal van Zwitserland in totaal negen interlands die officieel waren. Dit is onder anderen in de kwalificatiereeks met in totaal 8 duels voor een plaatsing voor het WK in Rusland voor het jaar 2018.  Het land wist zich voor de eindronde te plaatsen en de bondcoach genaamd Vladimir Petkovic had hierover de leiding. Zo wisten ze in de play-offs te winnen van Noord-Ierland. Ze wonnen met 1-0 en het doelpunt kwam van Ricardo Rodríguez die tevens verdediger is. Hij had hem eigenlijk nooit mogen nemen vonden velen. Na ongeveer 1 uur te hebben gespeeld concludeerde de scheidsrechter genaamd Ovidiu Hategan dat het een doelpunt was. De wereldranglijst van Fifa die geïntroduceerd was in het jaar 1993 steeg het land Zwitserland in het jaar 2017 van de 11de plaats met 3 plaatsen omhoog waarna ze op de 8ste plaats in het jaar 2017 in december stonden.

Ricardo Iván Rodriguez Araya 

Deze voetbalspeler zit in het officiële Zwitsere voetbalelftal. Hij heeft de voorkeur om zijn positie als linksback te nemen. Hij debuteerde zich in dit voetbalelftal in het jaar 2011. Hij heeft eerst 5 jaar lang bij FC Zürich gespeeld in zijn jeugd. Hij heeft zijn debuut gemaakt in het duel in de Bundesliga tegen FC Köln. Rodrígeuz won in het seizoen 2014-2014 samen met Wolfsburg. Dit was de DFB-Pokal op de Borussia Dortmund na de winst en er werd de tweede plaats in deze competitie. Dit was achter Bayern München die landskampioen was. In het jaar 2014 in de maand mei werd hij door de bondscoach genaamd Ottmar Hitzfeld in de selectie opgenomen voor het jaar 2014 voor het wereldkampioenschap in het land Brazilië. Hij wilde uit komen voor Chili maar de bondscoach van het land zag dit niet zitten waarna hij toen had besloten om uit te komen voor Zwitserland.

Josip Drmic

Deze voetbalspeler heeft zijn positie als spits genomen. Hij tekende in het jaar 2015 in de maand juni een contract tot het jaar 2019 en dit bij Borussia Mönchengladbach, dat hem van Bayer 04 Leverkussen overnam. In het jaar 2012 heeft hij zijn debuut gemaakt in het voetbalelftal van Zwitserland. Hij deed mee in Londen aan de Olympische Spelen in het jaar 2012 en de bondscoach genaamd Pierluigi Tami had hierover de Leiding. Ze zijn helaas uitgeschakeld in de voorronde en dit was nadat ze gelijk hadden gespeeld tegen Gabon met een stand van 1-1 en verloren tegen Zuid-Korea met een stand van 1-2 en verloren tegen Mexico met een stand van 0-1. Terwijl hij een jaar eerder als de tweede werd met het Zwitserse voetbalelftal en dit bij het EK onder de leeftijd van 21 jaar.

Vergelijkbare artikelen

Fenerbahce

6 jaar geleden 0

FC Utrecht

7 jaar geleden 0

Formule 1

7 jaar geleden 0

Only registered users can comment.