Ronaldo

Ronaldo is een professionele voetballer die momenteel voor Juventus speelt in Italië. Ronaldo heeft in het verleden in verschillende clubs gespeeld en ook in verschillende competities van verschillende landen. Hij heeft namelijk voor de volgende clubs gespeeld: Sporting Lissabon (Portugal), Manchester United (Engeland), Real Madrid (Spanje) en nu voor Juventus. Ronaldo heeft in de jeugd van Sporting Lissabon gespeeld en deed mee met een oefenwedstrijd met het eerste team van sporting Lissabon. De tegenstander van Sporting Lissabon was Manchester United, door die wedstrijd heeft Ronaldo zich bewezen voor alle kijkers en vonden ze hem gelijk al een speler hebben met veel potentie. In 2003 was Ronaldo van Sporting Lissabon naar Manchester united gegaan.

In dat jaar had hij 29 wedstrijden gespeeld en kwam tot 4 goals. In 2004 had hij 32 wedstrijden gespeeld en had hij 5 goals gemaakt. Zijn beste tijd in het tenue van Manchester United was in 2007, hij had namelijk 31 goals gescoord in dat jaar. In 2009 heeft Ronaldo een overstap gemaakt naar Real Madrid dat is gekozen tot de beste club van Europa in deze eeuw. In zijn eerste seizoen kwam hij op 23 goals, dat is een hele goede presentatie voor iemand die pas 1 jaar in een nieuwe club heeft gespeeld omdat de meeste mensen moeten inkomen als ze voor een nieuwe club spelen en vooral in een ander land.

Ronaldo heeft ook veel prijzen gewonnen, Ronaldo heeft van alle spelers de meeste prijzen gewonnen. Hij heeft namelijk 5x de gouden bal gewonnen, dit is een prijs dat aangeeft dat deze speler de beste speler ter wereld is voor het afgelopen jaar. Ronaldo heeft ook in totaal 4x de prijs Europees voetballer van het jaar gewonnen, hij heeft dit 3x bij Real Madrid gewonnen en 1x bij Manchester United. Ook heeft hij in de Spaanse competitie 11 keer de prijs gekregen als topscoorder van de Spaanse competitie. Bij manchester United heeft hij 2x deze prijs gewonnen. Hij heeft ook een andere bijzondere prijs, namelijk het Europees kampioenschap. Deze prijs is heel belangrijk en het is geen individuele prijs dus dit maakt het moeilijker om het te winnen. Portugal heeft niet een erg goed team maar toch hebben ze het voor elkaar gekregen om de prijs te winnen. De finale was Portugal tegen Frankrijk en Ronaldo startte in de basis. Jammer genoeg viel Ronaldo uit na 10 minuten nadat hij werd getrapt door een speler van Frankrijk waardoor hij werd gewisseld. Ronaldo werd hier erg emotioneel van en ging ook de team coachen nadat hij werd gewisseld. Ronaldo heeft ook in totaal 5x de Champions league gewonnen, hij heeft dit 4x voor Real Madrid gewonnen en 1x voor Manchester United. Verder heeft hij nog meer prijzen gewonnen maar die prijzen zijn minder relevant

Momenteel speelt Ronaldo voor Juventus, hij wou een nieuw avontuur aangaan dus heeft hij voor Italië gekozen. Hij heeft tot nu toe 2 wedstrijden gespeeld en heeft nog geen goals gemaakt. Juventus heeft 100 miljoen betaald aan Real Madrid.

Vergelijkbare artikelen

Fenerbahce

6 jaar geleden 0

Tennis

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.