Stedentrip Wenen

De hoofdstad van Oostenrijk genaamd Wenen of Wien. Wenen werd de hoofdstad aan het einde van de Eerste Wereldoorlog. Wenen was daarvoor voor meer dan zes eeuwen lang de hoofdstad van het Habsburgse Rijk. In het Wenen dat we nu kennen is er een moderne cultuur, maar er is nog genoeg te zien over de geschiedenis en de tradities van de stad. Als het wat kouder wordt in Wenen in november tot en maart, dan kun je er verblijven om vele gezellige restaurants en musea te bezoeken om de oude tradities van de stad Wenen te achterhalen. Een traditioneel gerecht wat je kunt vinden in de restaurants is een Wiener Schnitzel.

Bezienswaardigheden Wenen

Het Weense keizerlijke paleis Hofburg is een zeker een bezoek waard. Als je hier naar binnen gaat zie je het oude rijkdom van het Oostenrijks-Hongaarse keizerrijk, Dit keizerrijk eindigde meer dan een eeuw geleden. En als je toch op bezoek bent bij dit prachtige complex, kun je ook de Albertina bezoeken, dit is een van de belangrijkste kunstgalerijen van heel de wereld.

Wat nog meer populaire toeristische attracties zijn in de buurt van Wenen zijn het Naturhistorisches Museum, de Weense Staatsopera en het Rathaus. Het is niet lastig om plekken net buiten Wenen te bezoeken door het uitstekende openbare vervoer.

Wat ook een mooi gebouw is om te bezoeken is het mooie parlementsgebouw. Het is één van de mooiste gebouwen aan de Ringstrasse. Er is veel meer te zien dan de buitenkant van het beeldschone gebouw. De zalen, zuilen en standbeelden binnenin het gebouw zorgen voor dat het een plek is om de geschiedenis en de mooie architectuur te zien van Oostenrijk.

Als je het parlementsgebouw gaat bezoeken raad ik u aan om te beginnen bij de fontein van Pallas Athena. Dit standbeeld beeldt de Athena de godin uit, omringd door standbeelden van het Oostenrijks-Hongaarse keizerrijk. Vanaf buiten het gebouw kun je van het mooie plaatje genieten, van het gebouw zelf en de meer dan 100 standbeelden.

De Volksgarten is een mooie plek om te bezoeken in Wenen. Je kunt hier verschillende monumenten zien zoals het Kaiserin Elisabeth-Denkmal en de Theseustempel. Maar je kunt ook een plekje tussen de bloemen vinden om hier even te gaan picknicken. De Volksgarten is ontstaan tussen 1820 en 1823 en is daarmee één van de oudste openbare toeristische plekken om naar toe te gaan in Wenen. De Volksgarten heeft wijde en lange paden met gelijkmatig verdeelde bloemenperken. Het park maakt verder deel uit van het paleis de Hofburg dat er naast ligt.

In het centrum van Wenen is de Schwarzenbergplatz, dit is een eerbeton aan de Russische soldaten die tijdens de 2e wereld oorlog de strijd aan gingen om Wenen terug te veroveren en sneuvelde. Het is een dramatisch monument dat hulde brengt aan de Russische soldaten. Het monument is van ver te zien omdat het hoog boven de Schwarzenbergplatz in het midden van de stad uit komt. Het beeld is 12 meters hoog en is gemaakt van brons. Bovenop staat een Russische soldaat die bovenop een rijzig zuil staat, samen met een vergulde schild en helm.

Vergelijkbare artikelen

Deense cultuur

6 jaar geleden 0

Auto motorblokken

2 jaar geleden 0

Only registered users can comment.