Alles over Ghana

De vlag van Ghana is in de loop van de tijden vaak veranderd, Ghana was een tijdje deel van de Britse kolonie en had toen een hele andere kleur van de vlag. De vlag van Ghana werd aangenomen op 6 maart in 1957, het land werd toen onafhankelijk van het verenigd koninkrijk. De kleuren van de vlag zijn overgenomen van Ethiopië. De vlag was in de tijd van het Verenigd Koninkrijk anders. Ghana staat bekend om zijn stuwmeer waar heel Ghana elektriciteit van krijgt.

SYMBOLIEK

De vlag van Ghana is ontworpen door mevrouw Theodosia, dit is een Ghanese vrouw. De vlag heeft ook een betekenis. De vlag bestaat uit vier onderdelen, de drie strepen en de zwarte ster. De eerste rode streep staat voor al het bloed van degene die gestorven zijn in de strijd van de onafhankelijkheid. De gele streep in het midden staat voor het mineraal in het land. En de onderste groene streep staat voor het groene rijke woud. De ster in het midden staat voor de vrijheid van het land. Ghana werd na de tweede wereldoorlog als eerste land van Afrika zelfstandig.

VLAG

De vlag van Ghana wordt voor een hoop dingen gebruikt. Vlaggen moeten per land uniek en speciaal zijn. Er zijn geen landen die dezelfde vlag hebben. Met sporten worden vlaggen heel vaak gebruikt. Vooral met een WK van een spoort. Kijk bijvoorbeeld naar voetbal, elk land gebruikt daar zijn eigen vlag. De vlag van Ghana is bekend over de hele wereld. Tenues van sporten worden vaak ook gebaseerd op de vlag van het land. Elke vlag heeft zijn eigen betekenis en zijn eigen leuren.

GHANA

De groene streep in de vlag symboliseert het mooie landschap in Ghana, Ghana heeft regenwouden, savannes en tropische regenwouden. Ghana is een arm land en het inkomen daar is extreem weinig. De stroom daar wordt geregeld via een stuwmeer, het grootste stuwmeer van Afrika. Via dit stuwmeer heeft heel Ghana elektriciteit. Ghanezen verdienen gemiddeld rond de 2 dollar per dag dat is niks vergeleken met andere landen. De oude naam van Ghana was goudkust, deze naam is gekregen door de mooie landbouw die Ghana heeft.

INWONERS GHANA

Ghana ligt aan de westkust van Afrika. Ghana grenst aan 3 verschillende landen namelijk: Togo, Burkina Faso en ivoorkust. Aan het zuiden van Ghana grenst de Golf van Guinea. Ghana is een democratische land. Dat wil zeggen dat het parlement door het volk wordt gekozen. De officiële taal dat ze spreken in Ghana is Engels. Naast Engels worden ook andere verschillende talen gesproken zoals Kwatalen en Gurtalen. De inwoners in Ghana spreken goed Engels. Bewoners die goed opgeleid zijn, spreken vaak Engels met elkaar. De grootste deel van bevolking behoort zo’n 69% tot het christendom en 19% behoort tot de islam. De rest van de 9% behoort tot de overige traditionele religies. Ongeveer 45% van de bevolking hoort tot de Akan en de rest tot de Ashanti en Fanti behoort. Daarnaast heb je nog de Mosh-Dahomba een klein moslim groep van 15% die vooral in de noorden leven. De bevolking van de Akan groep geloven in de ziel van mensen die verbonden zijn met de dag dat ze geboren zijn. Daardoor krijgen veel Ghanezen ook de naam van de dag dat ze geboren zijn. Wanneer een man op een vrijdag is geboren wordt hij Kofi genoemd, bij de vrouwen heet het Afua. Als de man op zaterdag wordt geboren wordt hij Kwame genoemd, bij de vrouwen worden de ze Ama genoemd. En zo gaat het maar verder met de andere dagen. De eerste naam is de dag van de week, de tweede naam is de naam die de ouders kiezen. Vaak komt het voor dat het een naam is van een gerespecteerd familielid.

BEVOLKING

De oppervlakte van Ghana is zo’n ongeveer 238.537 km2. Dat is dus 8 keer België en 6 keer Nederland. Bevolking van Ghana telt ruim 26 miljoen inwoners. In het zuiden en midden van het landen wonen de meeste Ghanese. Er zijn meer dan 60 verschillende etnische groepen in Ghana. Door deze afwisseling is het lang heel erg stabiel en zijn er daarom weinig conflicten. De reden daarvan is, omdat beiden groepen geen politiek of economisch dominant is.

ETEN

Over het algemeen is het eten in Ghana goedkoop. Fufu is het meest traditionele gerecht in Ghana. Fufu bestaat uit geslagen ballen van yam, weegbree of cassave met soep en een stuk geitenvlees of vis. Vriendelijk zijn ze wel in Ghana. Ghana staat bekend om de vriendelijke bevolking. Ook staan ze bekend met hun festivals en hun traditionele feesten.

GHANESE TAAL

In Ghana is het een warm tropisch klimaat waar het op de dag op zijn minst dertig graden kan worden. In het Noorden is tijdens het regenseizoen tussen mei en oktober de warmte dan een stuk minder. Een hitte seizoen is tussen februari en april waar de warmte een stuk warmer is. In de maanden december en januari is er een hele koude wint waarbij het in de nacht zo kan afkoelen dat het achttien graden is. Ook waait er dan veel stof over het land.

HET MOTTO

Het motto van de republiek van Ghana is : Freedom of justice. Het volkslied van de Republiek van Ghana heet : God Bless Our Homeland Ghana. De munteenheid van de Republiek van Ghana is Cedi ( GHS). De nationale feestdag van de Republiek van Ghana is elk jaar op 6 maart. We gebruiken hier in Nederland de web link .nl in de Republiek van Ghana gebruiken ze de web link .gh. Het kenteken code hier in nederland is NL en daar in De Republiek van Ghana is het kenteken code GHA en het telefoon nummer de 3 cijfers waarmee het begint is 233 weer te vergelijken met 316 dat we gebruiken in Nederland

ALLE TALEN

Engels is de officiële taal die gesproken word in de Republiek van Ghana. Dit is de hoofdtaal maar naast het Engels heb je ook allemaal verschillende talen die er gesproken worden. Al deze inheemse talen behoren tot hetgene wat we Niger-congotalen noemen. Terwijl in het noorden van het land de Gurtalen voorkomen een paar voorbeelden daarvan zijn Dagbani en Frafra en in het zuiden van De Republiek van Ghana spreekt men het meest de Kwatalen een paar voorbeelden van de Kwatalen zijn Twi en Akan ook heb je de iets onbekendere talen als ewa an ga. Bij elkaar heb je wel meer dan dertien verschillende uniekte talen in de Republiek van Ghana.

KLIMAAT GHANA

Republiek Ghana het land dat gelegen ligt in Afrika is een warm land onder andere doordat het dicht bij de evenaar ligt. Republiek Ghana is in het westen en is gelegen naast de Golf van Guinea wat grenst aan Togo, Burkina Faso en Ivoorkust. Ghana heeft een interessant landschap namelijk laagvlaktes en hoogvlaktes. Het grootste deel van het land bestaat het meest uit laagvlaktes en de hoger gelegen gedeeltes worden ook wel de Ashanti-heuvels genoemd. Het hoogste punt van Ghana is de berg Afadjato die wel 885 meter hoog is. Deze berg is te vinden in het verre oosten van Ghana.

KLIMAAT VAN GHANA

Ghana is ook wel in te delen in twee type klimaten, je hebt namelijk een tropisch klimaat en een tropisch savanneklimaat. Hiervan komt het tropisch klimaat het meeste voor in Ghana. Omdat Ghana zo dicht bij de evenaar ligt heeft het land het hele jaar door een hoge temperatuur. En neemt de warmte toe in de vroege lente. In het noorden van Ghana is het regenseizoen beginnend in de late herfst en stopt in de vroege herfst. In het zuiden van Ghana hebben ze twee regenzeisoen, namelijk eentje in het begin van april tot eind juli en de andere van begin september tot het einde van oktober. In juni zou ik niet naar de kust gaan, omdat dat de maand is wanner de kust het natst is.

HET KLIMAAT VAN ACCRA

De hoofdstad van Republiek Ghana is Accra. De hoofdstad Accra heeft twee miljoen inwoners wat het de grootste stad maakt van Ghana. Accra is ook het belangrijkste deel van het land, omdat dat het economisch middelpunt is en zonder in de problemen zou raken. Het klimaat in deze stad is tropisch savanneklimaat. Het grappige aan deze stad is dat het in de zomer niet het warmst is, maar in de winter en herfst. In november begint namelijk de droge warme periode dat ongeveer eindigt in maart. In maart begint overigens ook de periode wanneer er meer neerslag valt. Veel mensen noemen dit het regenseizoen hoewel er eigenlijk niet zo veel regen valt. De totale regen dat er valt, is niet meer dan tweehonderd in deze periode en is in juni het meest, omdat het dan het meest vochtig is.

HET KLIMAAT VAN KUMASI

De op een na grootste stad van Ghana is Kumasi en is gelegen in het zuiden van Republiek Ghana. Deze stad is iets rijker dan de andere steden van Republiek Ghana, omdat het een goudmijn heeft die in de buurt zit van deze stad. Het klimaat wat er in de stad Kumasi heerst is een tropisch moessonklimaat wat betekent dat er een neerslag is het hele jaar door. Er is wel een regenperiode van februari tot oktober wat best wel lang is. De neerslag die er elke maand valt, is erg verschillend. In de droge maanden van Kumasi is er ook iets wat de harmattanwind heet die zijn gezicht weer eens laat zien. De Harmattanwind brengt droge stoffige lucht uit de regio Sahara.

Vergelijkbare artikelen

Auto motorblokken

2 jaar geleden 0

Turkije

3 jaar geleden

Wenen

6 jaar geleden 0