Zuid-Afrika

Op vakantie naar Zuid-Afrika!

Zuid-Afrika is een erg groot land, zo is het net zo groot als Spanje en Frankrijk samen! Dan is het advies ook om er minstens 3 weken naartoe te gaan, al wilt u ernaartoe voor een prachtige reis. U kunt hier de meest prachtige landschappen ontdekken. Van hoge drakenbergen naar het westelijke droge deel. Afrika staat bekend om zijn grote wilde maar ook kleine dieren. Ga op safari stap in een jeep en ga op avontuur in de vele natuurparken die in Afrika te zien zijn. Afrika geeft u een onvergetelijke herinnering, dat kunnen wij u beloven!

Gewoontes in Zuid-Afrika

In de Afrikaanse cultuur kun je het nog zo gek bedenken en het bestaat. Van een fles champagne ontkurken naar een koe slachten, alle feesten zijn mogelijk. Tijdens u reis in Afrika zult u waarschijnlijk de beleving van de combinatie tussen de eerste en de derde wereld ontdekken. Als u tijdens u ochtendwandeling opeens een hoop geschreeuw en gezang hoort met een energie dans. Of een bijzondere stam, het kan allemaal. Inmiddels is de apartheid in Afrika officieel verdwenen, maar helaas kent Zuid-Afrika nog geen gelijkheid. Verschil tussen arm en rijk is een enorm verschil.

Eten in Zuid-Afrika

Wat een extra genot is tijdens u vakantie in Zuid-Afrika is het heerlijke eten. Voor iedereen is wat wils. De Afrikaanse, Aziatische en Europese voedsel is overal te ruiken. Maar de traditionele gerechten zijn bij elk restaurant niet te ontbreken. Vleesgerechten, pittige Curry’s of bobotie. Maar uw reis is pas echt compleet als u tijdens de prachtige zonsondergang met een biertje geniet van een heerlijk stuk vlees van de gril. De Zuid-Afrikaanse liefde voor vlees. Als u vraagt om een recept van een Afrikaan, zal je deze hoogstwaarschijnlijk niet krijgen, recepten blijven strikt geheim. Ook beschikt het land over vele vegetarische gerechten. Zuid-Afrika beschikt enorm veel heerlijk fruit en groente

Bevolking Zuid-Afrika

Zuid-Afrika het land van de apartheidsstrijden Nelson Mandela. Zuid-Afrika telt zoon 54 miljoen mensen, een bevolking met veel diversiteit, en haar fantastische geschiedenis. Veel van de Zuid-Afrika is helaas niet in vrijheid geboren, dat zult u waarschijnlijk ook gaan merken. Zuid-Afrika werd namelijk in 4 groepen verdeeld tijdens de apartheid: Aziaten, zwarten, blanken en kleurlingen.

Godsdiensten in Zuid-Afrika

Bij de Zuid-Afrikaanse religie denkt u misschien aan allerlei bijzondere stammen, tovenaars en wonderdokters. Maar meer als driekwart van de bevolking voelt zich thuis in het christendom. Maar er zijn ook zeker bijzondere geloven zoals ‘’Zion Christian Church’’ of The ‘’African Indepentent Church’’. Een combinatie met het christendom en bijzondere overtuigingen. Noem bijvoorbeeld reinigingsrituelen, onverklaarbare genezingen, in contact zijn met geesten. Gebeden en zangkoren zijn ook veel te vinden in Zuid-Afrika. In Kaapstad zult u veel van religies te weten te komen. U vindt door deze kleurrijke, Islamitische stad nog meer geloven waarvan u waarschijnlijk niet wist dat ze bestonden. Geloof speelt voor vele Zuid-Afrikaanen hoe dan ook een enorm belangrijke rol in hun leven.

Vergelijkbare artikelen

Camping Gardameer

6 jaar geleden 0

Hawaii

3 jaar geleden

Culemborg

5 jaar geleden 0