Star wars

Star wars betekent eigenlijk letterlijk vertaald; sterren oorlog. Hiermee bedoelden de producenten dat de sterren oorlogen voerden en de sterren staan synoniem voor planeten. Op deze planeten bestonden fictief verschillende soorten bevolkingsgroepen die oorlog voeren tegen elkaar om de macht in handen te krijgen. Deze, inmiddels eigenlijk serie, werd bedacht door George Lucas, de naam komt je vast wel bekend voor! George Lucas was een bescheiden man in zijn jongere jaren en was altijd al verslaafd aan Sc fiction verhalen. George richtte in 1990 zijn eigen bedrijf op namelijk: Lucasfilms, tevergeefs werd dit bedrijf overgenomen door Walt Disney Production in 2013. Eenmaal na de overname werden de Starwars films met een extra tintje geproduceerd, zo werden de special effects een stuk heftiger en werden de personages vervangen door echte professionals.

Het verhaal

Er zijn een heleboel verschillende episodes binnen de star wars film reeks. Zo heb je in het begin van de episodes de opkomst van allen beginnende personages. Zo kwamen anakan en luke skywalker in het begin van de filmreeks naar voren als de hoofdrollen. Helaas ging anakin skywalker al kort daarna weer dood. Binnen in de serie zijn er verschillende oorlogen die worden uitgevochten door de verschillende bevolkingen zo heb je dan de slag om Naboo die 10 jaar voor de kloonoorlog ontstaan was en één van de heftigste en bloed lustigste oorlogen was uit de serie. De Duistere troepen wouden in deze oorlog de handels planeet overnemen om zo aan de top te kunnen staan in de universele handel. De jedi organisatie stuurde 2 leerlingen naar de handelsplaneet om deze te beschermen en zo de vrede te bewaren. Helaas raakte de 2 jedi’s in gevecht met de Darth Maul, helaas overleefde 1 jedi het niet en de Darth Maul. Zo verloor de duistere orde helaas 1 van zijn belangrijkste leerlingen, de Darth Maul. Zo had de duistere orde een nieuwe leerling nodig om hem te vervangen. Jammer genoeg deed de duistere orde dit niet door een jonge leerling aan te nemen en hem te trainen maar door een jedi leerling te betoveren en hem zo te laten overstappen naar de duistere orde.

Kloonoorlog

Deze oorlog was de grootste oorlog die de serie liefhebbers mee hebben gemaakt. Dit was de grootste oorlog van de star wars. De oorlog draaide natuurlijk om macht. De duistere kant manipuleerde zo alles om het te doen lijken alsof de goede kant het tegen hen wou opnemen om zo het imago te verzwakken en dus mindere macht te krijgen. De kloonoorlog is gerelateerd met de gekloonde troepen die de goede kant inzette om zo de duistere kan te bestrijden.

Geschiedenis

George Lucas had vroeger al grote plannen inde film wereld. Zo schreef hij in 1971 al zijn eerste script voor de star wars serie. Deze werd toen afgekeurd door de filmproducten. Zo heeft hij een tijd later een nieuw script geschreven dat gedetailleerder was en wel door de producenten als verfilm baar werd opgevat. Zo begon de carrière voor George en kon hij zijn wensen uit laten komen door zijn ideeën te laten verfilmen.

Vergelijkbare artikelen

Soorten muziek

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.