Pachyrhinosaurus

Pachyrhinosaurus is het geslacht van gehoornde ceratopsiedinosaurussen die van noordwesten naar Noord-Amerika zwierven van 71 miljoen tot 67 miljoen jaar geleden, tegen het einde van het Krijt. Het is nauw verwant aan Styracosaurus en Centrosaurus en meer verwant aan Triceratops. Net als andere ceratopsids, bezat het een prominente schedel die werd gekenmerkt door een smalle maar massieve snavel en een benige kraag. De Griekse naam Pachyrhinosaurus betekent “reptiel met een dikke neus.”

Pachyrhinosaurus was zowel groot als zwaar. Het groeide tot 6 meter (20 voet) lang en woog ongeveer 1.800 kg (bijna 2 ton). Een herbivoor, Pachyrhinosaurus gebruikte de tandenbatterijen in zijn kaken om open te snijden en planten te consumeren. Sommige hoorns groeiden op een eenhoornige manier tussen en iets achter de ogen, terwijl anderen de bovenrand van de kraag versierden. Pachyrhinosaurus droeg ook verdikte botknoppen; de grootste van deze knoppen bedekte de bovenkant van de neus. De functie van deze knoppen, hoorns en franje is onbekend, maar ze zijn mogelijk gebruikt voor soortherkenning, competitie tussen mannetjes of verdediging tegen roofdieren.

Specimens van Pachyrhinosaurus zijn bekend van bottenbanken in het zuiden van Alberta, Can., En de noordhelling van Alaska, VS. In beide locaties bevatten de botten jonge exemplaren en volwassenen, wat suggereert dat deze dinosaurus ouderlijke zorg heeft geboden door het hoeden. Hoewel de gemiddelde wereldtemperaturen tijdens het Krijt aanzienlijk warmer waren dan nu, hebben de Pachyrhinosaurus-populaties in Alaska en Noord-Canada te kampen met maanden winter duisternis. Het blijft onbekend of ze tijdens de winter in Alaska naar het zuiden zijn geëmigreerd.

Hoe tem je de Pachyrhinosaurus

De gemakkelijkste manier om een van deze kerels eruit te krijgen, is door erop te slaan met een langeafstandswapen zoals een kruisboog voor een kalmeringsmiddel en terug te rennen om aanvallen te voorkomen. Wees zeer voorzichtig wanneer je met een van deze jongens vecht, want wanneer ze worden aangevallen, laten ze een speciaal soort gif in de lucht los dat andere nabijgelegen dinosaurussen agressief naar je toe zal maken. Naar het hoofd streven zal extra schade aanrichten, dus zorg ervoor dat je naar het hoofd gaat.

Als je een Pachyrhinosaurus van niveau 30 tegenkomt, moet je hem 28 keer slaan met een slinger, 8 keer met een pijl voor het verdoven of 4 keer met kalmeringsdarts. Als het eenmaal is uitgeschakeld, eet het het liefst insectenwerende middelen boven groente, dus zorg ervoor dat je een stapel hebt. Op level 30, duurt het 25 eenheden van bug afweermiddel met 50 verdovende middelen voor een totale temmingstijd van ongeveer tien minuten. Het heeft een zeer vreemde voedingskeuze, dus als je ervoor kiest om voor een van deze jongens tam te gaan, zorg dan dat je weet dat je een insectenwerend middel moet hebben als je het snel wilt temmen. Als je een voorraad groenten hebt, kun je 122 groenten voeren voor een temmingstijd van ruim een uur.

Als je eenmaal een hebt getemd, zul je snel zien dat het veel goeds kan doen voor je stam. Het eerste meest voor de hand liggende wat je zal opvallen, is dat het standaardzadel er twee spelers op kan dragen. Dit is geweldig omdat je meer mensen kunt vervoeren zonder te hoeven investeren in super in de diepte zadels.

Vergelijkbare artikelen

Spinnenvanger

6 jaar geleden 0

Leguaan

5 jaar geleden 0

Kitten asiel

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.