Avatar: de legende van Aang

Avatar de legende van aang is een hele populaire animatieserie dat geproduceerd is in de Verenigde Staten. De avatar wordt uitgezonden op de televisienetwerk Nickelodeon. Er is ook een film gemaakt van de bekende serie: the last airbender. De bekende animatieserie is gecreëerd door Michael Dimartino, Bryan Konietzko en met de regisseur Aaron Ehasz. Het verhaal vindt zich plaats in de bijzondere wereld dat gebaseerd is op Azië. In de wereld van Avatar aang beoefenen de mensen een bijzondere vechtsport waarbij je 1 van de vier elementen gebruikt ( m.u.v de Avatar die kan alle elementen gebruiken) namelijk aarde, lucht, water, vuur. Deze elementen zijn terug te vinden in Oost-Azië, Zuid-Azië en in het westen cultuur.

De stijl van de animatieserie is gebaseerd op de Traditionele anime stijl ( Japanse tekenfilms). In de serie volg je de avonturen van Aang de protagonist met zijn vrienden. Het is de bedoeling dat zij de vuurheer moeten verslaan om de wereld te redden. 21 februari 2005 was de eerste aflevering in de Verenigde Staten. De serie liep af op 19 juli 2009 met een film die twee uur lang duurt. De serie was zo populair met goede recensies en hele hoge kijkcijfers. Kinderen van 6 tot 11 jaar keken het en zelf leeftijden er boven. Iedereen vond het een geweldige serie!

De vier naties

De wereld van avatar Aang is verdeeld over vier naties. Het aarderijk, de luchtnomaden, de vuurnatie en de waterstam. Bij elke natie kunnen de inwoners de element besturen. In de serie wordt er verteld dat al 100 jaar geleden de vuurnaties niet in vrede is met de andere naties.

 • Het aarderijk
  Het aarderijk is de grootste natie van de 4. De natie is zowel qua de oppervlakte als inwonersaantal de grootste. Het land is een prachtige koninkrijk als de hoofdstad Ba Sing Se.
 • Vuurnatie
  De vuurnatie is het meeste ontwikkelde natie van de vier naties. De vuurnatie is in tegenstelling tot de andere naties ook geïndustrialiseerd en ook zeker gemoderniseerd. Heel wat technologieën zijn al heel ver ontwikkeld zoals, staal, stoomwagens, luchtschepen en stoomschepen.
 • Waterstam
  In de wereld van Aang zijn er 3 waterstammen, de zuidelijke waterstam, de noordelijke waterstam en de geheime moerasstam. vroeger was de zuidelijke stam even groot als de noordelijke stam, maar dat veranderde door de vuurnaties. De noordelijke stam was al 100 jaar lang tegen de vuurnaties. Doordat de waterstuurders wonen in het Arctische klimaat leven ze op het vangen van vissen en jagen. De waterstammen worden bestuurd door stamhoofden.
 • Luchtnomaden
  De luchtnomanden waren een vrede volle volk van de luchtstuurders. Zij leefden er verspreid over de 4 tempels die in elke windrichting zijn gevestigd. Deze luchtstuurders leefden in tempels als monniken en deden veel aan zelfbeheersing en meditatie. 100 jaar geleden liet de serie zien dat de luchtnomanden waren uitgemoord door de vuurnatie, dit deden ze omdat de vuurnatie de nieuwe avatar wilde stoppen na de dood van Avatar Roku.
 • Personages
  De personages van de legende van aang zijn:

Aang: de nieuwe avatar. De vrienden van aang met wie hij het avontuur gaat beleven zijn katara, sokka en toph met natuurlijk appa en momo.

Katara: de waterstuurder, afkomstig van de zuidpool.

Sokka: de broer van katara, ook afkomstig van de zuidpool. Hij is geen waterstuurder.

Toph: blinde aardestuurder, afkomstig van de aarderijk, Ba Sing Se.

Appa: aangs vliegende bizon

Momo: aangs vliegende ringstaartmaki

Zuko: prins zuko, vuurstuurder, de zoon van de vuurheer Ozai.

Iroh: vuurstuurder, de oom van Zuko en de broer van de vuurheer Ozai.

Azula: prinses azula is de zusje van prins Zuko, een vuurstuurder en dochter van de vuurheer Ozai.

 

Vergelijkbare artikelen

Soorten muziek

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.