Spongebob Squarepants

Iedereen kent de gele druktemaker wel, Spongebob Squarepants. Deze grappenmaker is 1 van de bekendste karakters in de tekenfilm industrie. Samen met zijn beste vriend Patrick ster en Karate maatje Sandy Wang maken ze vele avonturen mee, waaronder ze de buurman Octo Tentakel altijd wel moeten irriteren.

Spongebob Squarepants

Spongebob is de protagonist in de serie. Spongebob ziet eruit als een zeespons met vele gaten en is felgeel. Hij draagt ook een broek en woont op de bodem van de oceaan in een Ananas in de stad “Bikini Bottom” of in de Nederlandse serie “Bikini Broek”. Hij houdt van zijn werk in de bekende restaurant ”De Krokante Krab” waar hij werkt als kok. Spongebob is over het algemeen erg optimistisch en vrolijk. In zijn vrije tijd gaat hij het liefst kwallenvissen met zijn beste vriend Patrick die 2 huizen verder woont. Ook houdt hij ervan om met Sandy karate te beoefenen. Buurman Octo Tentakel irriteert zich voornamelijk aan de gele spons. Toch blijft Spongebob altijd vrolijk tegenover de altijd chagrijnige buurman.

Patrick Ster

Patrick Ster is zoals aan de naam kan horen een roze zeester. Hij en Spongebob zijn al heel lang beste vrienden en maken samen vele avonturen mee. Spongebob neemt vaak adviezen aan voor Patrick omdat hij denkt dat Patrick nogal een slim persoon is. Dit is dus niet het geval. Patrick is namemlijk nogal dom en naief en door de verkeerde adviezen die hij geeft maken ze beide de meest raarste dingen mee. Patrick is werkloos en hij leeft onder een steen. Zijn hobby’s zijn: kwallenvissen met spongebob en andere bezigheden met betrekking op spongebob, tv kijken, eten en slapen.

Octo Tentakel

Octo Tentakel is de bekende chagrijnige inktvis in Bikini Broek. Hij werkt net als Spongebob in de Krokante Krab en neemt de bestellingen op. Ook is hij buren met Spongebob en Patrick. Zijn huis ziet eruit als een beeld van de Rapa Nui. De hobbys van Octo zijn het bespelen van Klarinet en schilderen. Zelf denkt hij dat hij er uitstekend is maar dat is zeker niet zo.

Sandy Wang

Sand Wang is een eekhoorn, die uit Texas komt. Ze loopt rond in een duikerspak en heeft een helm op zodat ze niet verdrinkt. Haar huis is een koepel van glas dat waterdicht is. In de koepel is haar grond bedekt met gras en woont ze zelf in een boom. Sandy heeft vele hobbys zoals het bespelen gitaar, vechtsporten en wetenschappelijke activiteiten.

Meneer Krabs en Parel Krabs

Eugene H. Krabs woont samen met zijn dochter Parel Krabs in een anker in Bikini Broek. Meneer Krabs is een krab die de baas is van de Krokante krab. Zijn dochter Parel is een walvis om onbekende reden. Meneer Krabs is heel erg gierig en houdt veel van geld. In zijn vroege piratentijden was hij kapitein van de Krokante Krab dat eerst een schip was. Parel is een tienermeid en maakt het zelfde mee als andere tieners. Haar biologische vader zit vast in de gevangenis waardoor Meneer Krabs haar van jongs af aan al heeft geadopteerd.

Vergelijkbare artikelen

Hip Hop

6 jaar geleden 0

Soorten muziek

6 jaar geleden 0

Theater

5 jaar geleden 0

Only registered users can comment.