China

Iedereen is bekend met het wonderbaarlijke land China. Het land heeft niet alleen een brede cultuur maar ook een lange en soms raadselachtige geschiedenis. China bestaat tegenwoordig uit 2 republieken, namelijk Republiek China oftewel Taiwan en Volksrepubliek China. In dit artikel vertel ik jullie meer over de cultuur, de bezienswaardigheden en de vreemde dingen die elk land wel heeft.

Bezienswaardigheden China

Er zijn vele bezienswaardigheden in China, sommige met een bekende achtergrond en anderen zijn weer erg mysterieus. Hieronder bevinden zich de bezienswaardigheden waar je zeker een keer langs moet gaan als je China ooit bezoekt.

Terracottaleger

Je kent het vast wel en zo niet dan heb je er vast wel eens van gehoord. Het Terracottaleger zijn 8000 beelden van soldaten, strijdwagens en paarden die de lengte hebben van een average persoon. Het leger is te vinden tussen de stad Xi’an en de berg Li. Het leger moeten de overblijfselen voorstellen van het graf van de keizer Qin Shi Huangdi die leefde 259 v.Chr. Er zijn 5 kuilen en hierin staat het leger. Dit is ongeveer 2 kilometer af van de heuvel waarin het graf van Qin Shi Huang verborgen is. Tegenwoordig weet nog steeds niemand hoe je het graf van de keizer kunt betreden aangezien de ingang niet gevonden is. In verslagen van de historie van China is gebleken dat het graf bestaat uit paviljoens en paleizen. Deze zullen dan vol zitten met schatten en kruisbogen die afgaan wanneer het graf geopend wordt. Het Terracottaleger bestaat uit: kruisboogschutters, strijdwagens, ruiters, paarden en het volk.

Chinese muur

De Chinese muur is 6400 km lang en behoort tot 1 van de 7 wereldwonderen. De beste plekken van de gehele Chinese muur zijn te vinden in de buurt van Beijing. De muur was gebouwd om China te kunnen beschermen zo een lange tijd geleden.

Hangende Klooster

Hangende Klooster bevindt zich zo een 65 kilometer van Datong, een stad dat is gevestigd in het noorden van Volksrepubliek China. Het Klooster hang aan een rotswand en is 75 meter hoog gebouwd. Het unieke en bijzondere aan deze bezienswaardigheid is niet alleen dat het een enorme klooster is dat tegen een rots aanhangt maar ook dat het gebouwd is door maar 1 monnik. Erg ongeloofwaardig maar zeker waar.

Vreemde dingen

Elk land heeft wel iets wat daar totaal normaal is maar voor ons weer heel vreemd is. Natuurlijk is het belangrijk dat je ieder zijn normen en waarden respecteer en accepteert. Daarom vertel ik jullie een paar dingen dat wij niet zo gewend zijn.

Rechte bananen en vierkante meloenen

Een rechte banaan? Klinkt als een fabeltje toch? Net als de vierkante meloenen. In China heb je rechte bananen en vierkante meloenen, waarom? Bij meloenen hebben ze ervoor gezorgd dat de meloen vierkant groeit en niet rond, dit hebben ze gedaan zodat de meloenen makkelijker in de vrachtwagens kunnen worden opgestapeld. Dit geldt hetzelfde voor de bananen.

Schattige spullen

In China is het best wel normaal dat bepaalde spullen gewoon heel erg schattig zijn. China doet niet aan saaie dingen en daar ben ik zeker mee eens. Dus een sleutelhanger dat een schattig character uitbeeldt is zelfs bij een jongen iets doodnormaal daar.

Vergelijkbare artikelen

Sagrada familia

5 jaar geleden 0

Mexico

6 jaar geleden 0

De toren van Pisa

7 jaar geleden 0

Only registered users can comment.