Bijzondere planten

Venus Vliegenvanger

Hoog in onze lijst staat de Venus vliegenvanger. Iedereen heeft ze wel een keertje gezien of dat nou in het echt of in een film is dat maakt niet uit. Tegenwoordig kan je deze plant zelf ook kopen en is de Venus vliegenvanger een populaire plant geworden. De Venus Viegenvanger is een vrij zeldzame plant die je niet snel in de natuur zult gaan vinden. De Venus Vliegenvanger komt voornamelijk voor in de moerrassen Noord en Zuid-Carolina. Doordat er weinig voedsel is voor de plant in het moeras moet de plant kleine vliegenvanger om zo voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Wanneer een vliegje op de plant land en over de kleine haartjes loopt zal de plant dichtklappen en een soort verteringssappen loslaten. Hierdoor krijgt de plant weer voedingsstoffen binnen.

Actaea pachypoda

De Actaea pachypoda is een aparte plant omdat het lijkt alsof er allemaal ogen aanzitten, daarom wordt deze plant ook wel Doll’s Eyes genoemd. Als je deze plant ooit in het echt tegen komt is het verstandig om ver van deze plant te blijven, de Actaea pachypoda is een extreem giftige plant.

De Welwitschia

De Welwitschia is een aparte plant en komt vooral voor in Namibië en Angola. De Welwitschia wordt ook wel een fossiel genoemd omdat de plant maar liefst 1500 jaar of ouder kan worden. De plant bestaat uit 1 stam en een paar bladeren die hieraan vast zitten. Een nieuwe Welwitschia zal nog eeuwen nadat je hem plant blijven bestaan, mits niemand hem omkapt.

De Wolffia

De wolffia is uitgeroepen tot kleinste plant ter wereld. De Wolffia bestaat altijd uit een groep van 9 a 11 en produceren de kleinste bloemen op aarde. De wolffia kan zich supersnel voortplanten omdat het geen stam, wortelen en bladeren heeft.

De Lithops

De Lithops leeft vooral in groepen en is een aparte plant doordat die op een steen lijkt. Lithos betekent in het Latijns steen. De lithos komt vooral voor in het zuiden van Afrika. De plant lijkt op een steen omdat het altijd in verdedigingsmodus is, dit komt omdat er in Afrika veel wilde dieren lopen die maar al te graag van een plant eten. Geen enkel dier zou denken om een steen op te eten laat staan een plant die op een steen lijkt. De Lithos is een populaire kamerplant en dat komt vooral door de leuke uitstraling.

De Reuzenwaterlelie

Ook wel de Victoria Amazonica genoemd is uitgeroepen tot grootste waterlelie ter wereld. De uitstraling van de reuzenwaterlelie spreekt voorzicht, de plant bestaat uit reuzenbladeren die drijven op het water. De reuzenwaterlelie kan een diameter van wel 3 meter bereiken, je kan er zelfs op liggen als je zou willen. Helaas heeft de reuzewaterlelie een draagvermogen van wel 40 kilo! Een kind zou dus prima op de reuzenwaterlelie kunnen zitten. De reuzenwaterlelie bloeit slechts 2 nachten en in de eerste nacht is de bloem hemels wit, in de tweede nacht kleurt de bloem mooi roze.

Vergelijkbare artikelen

Zijde bloemen

6 jaar geleden 0

Portugese tegels

6 jaar geleden 0

Whirlpoolbuiten

5 jaar geleden 0

Only registered users can comment.