Oleander

De oleander groeit tussen 1 en 2 voeten elk jaar, volgens de dienst van de Clemson Universiteit coöperatie extensie. Er zijn tientallen van oleander cultivars: meeste groeien van 8 tot 12 voet lang en breed echter dwerg soorten doen niet boven 5 voeten. Oleanders zijn echter opgenomen in meer dan 20 voet lang.

Algemene identificatie

De oleander (Nerium oleander) is een struik die inheems in het Middellandse-Zeegebied. Galveston, Texas, zakenman Joseph Osterman eerst geïntroduceerd oleanders aan de haven van Galveston in de vroege jaren 1840. Hij bracht de planten uit Jamaica en binnen een paar jaar, oleanders groeiden overal in de stad.

Oleander is een evergreen met donkere groene, grof gebladerte, die in de vorm van een dichte en rechtop groeit. Het doet het goed in volledige of gereflecteerde zon en slechte omstandigheden van de bodem en droogte tolereert. In landschapsarchitectuur maakt het een ideale scherm. Van lente tot herfst, produceert de oleander een witte, roze of rode bloem, zomer kleur verstrekken. Een winterharde plant, het groeit goed in woestijngebieden en verwaarlozing tolereert.

Groei gewoonten

In vergelijking met andere planten, groeit de oleander in een middellange-tot-snelle tempo. Terwijl de oleander geeft de voorkeur aan warme weer, heeft een gevestigde plant beschadigd door ernstige koude de mogelijkheid om opnieuw snel groeien vanuit zijn basis.

Waarschuwing

Omdat de oleander jaarlijks twee voeten van de groei produceren kan, vereist het regelmatig snoeien. Laat je niet verleiden om te branden oleander toeters en bellen: oleanders zijn giftig, en consumeren van enig deel van de plant dodelijk kan zijn. Zelfs een klein deel van de plant aanbrengend door je mond kan resulteren in vergiftiging. Wanneer verbrand, produceert oleander giftige rook, die ernstige negatieve reacties kan veroorzaken.

Hoe te snoeien

Trim oleanders net boven elke leafknooppunten, die is waar drie bladeren voortkomen uit een tak. Dientengevolge, ontstaan drie nieuwe vestigingen in plaats van de drie bladeren. Vertakking is verdrievoudigd met elke snoeien knippen. Altijd start snoeisneden in de buurt van de basis van de oleander vertakking en bloeiende laag op de plant te bevorderen. Voor optimale bloei, oleanders te snoeien in een ronde, symmetrische vorm in plaats van een hedge kwadraat-off.

Snoeien

Tuinders vaak gebruiken snoeien aan vorm en bevordering van de groei van de oleander. Snoeien een oleander om te lijken op een kleine boom, afgeronde struik of hedge om screening. Sommige tuinders ernstig de oleander snoeien in de vroege en laat vallen om groei, die bloem productie verbeteren kan te stimuleren. Volgens de Texas AgriLife extensie Service is Val snoeien niet nodig of aanbevolen. Verwijderen van beschadigde of zieke takken verbetert de algehele gezondheid van de plant.

Irrigatie

Terwijl oleanders droogte tolerante zijn, bevordert de planten regelmatig tijdens de warmste en droogste seizoen irrigatie zonder overdreven drenken, optimale groei. De plant geeft de voorkeur aan water geïntroduceerd op de wortels, in tegenstelling tot bestrooid van bovenaf. Water vaak toegepast op de bladeren bevordert blad-verschroeien schade

Vergelijkbare artikelen

Kamerplanten

5 jaar geleden 0

Stopcontact aansluiten

3 jaar geleden