Soorten muziek

Er zijn veel genres in de muziek wereld. Veel meer dan mensen denken. De bekendste genres kennen de meeste wel. Pop, Reggae, Hiphop, Jazz, RnB, Rock/Metal en Klassieke muziek zijn toch wel de bekendste muzieksoorten. Het gene wat nu het meeste wordt geluisterd is toch Hip Hop/RnB. Deze genre domineert elke hitlijst wel en niet alleen in Nederland, maar ook wereldwijd.

Tegenwoordig is het verschil tussen pop, hiphop en RnB amper te herkennen. Popmuziek staat letterlijk voor populaire muziek. Terwijl in de begin jaren van pop vooral aan artiesten zoals Michel Jackson werd gedacht. Is het tegenwoordig de popmuziek omgetoverd naar hiphop. Rappers maken steeds meer zingbare tracks, waardoor ze hoog in de hitlijsten belanden. Ook heeft het met de jongeren te maken. Deze doelgroep heeft de meeste tijd om naar de muziek te luisteren. De meeste jongeren zijn ook opgeroeid met hiphop en hebben het ook zien groeien.
Hiphop wordt gezien als rap, meestal wordt er met een redelijk tempo gezongen of gerapt. Ook rap heeft veel verschillende stijlen. Zo heb je rappers die een boodschap over willen brengen. Deze artiesten worden door fans ook geprezen als echte hiphop artiesten. Want er is ook een rappersgroep die meer zangbare liedjes maken. Dit word vaak ook gezien als RnB of popliedjes. Dit soort liedjes doen het meestal ook goed in de hitlijsten.
RnB is de afkorting voor Rhythm-and-Blues. Deze muziekgenre heeft invloeden van jazz, gospel en blues muziek. In deze genre worden vaak zangbare liedjes geproduceerd. De toegepaste instrumenten zijn meestal: basgitaar, gitaar, drums, piano en een saxofoon. RnB is ontstaan in de Afro-Amerikaanse cultuur. Als je ook in de Amerikaanse hitlijsten kijk dan zie je heel veel Afro-Amerikaanse artiesten RnB liedjes maken.
Reggae is een muziekgenre afkomstig van Jamaica. In dit laatst genoemde land werd vooral Amerikaanse muziek geluisterd tot dat muzikanten zelf muziek begonnen te maken en zo reggae tot stand kwam. Reggae heeft ook verschillende stijlen. Zo heb je ska en rocksteady, beide muziekstijlen afkomstig van RnB muziek en soulmuziek. De bekendste artiesten die reggae maken zijn toch wel Bob Marley, Black Uhuru en Peter Tosh. Deze en nog meer reggae artiesten worden ook gezien als de grondleggers van reggae muziek. De belangrijkste toegepaste instrumenten zijn: Basgitaar, Elektrische gitaar, Drums, Trompet, Trombone, Saxofoon en Piano.
Jazz wordt gezien als de muziek van deze tijd. Deze genre blijft zich continu verbeteren. Iets wat heel opmerkelijk is bij Jazz muziek, is het gebruik van de saxofoon. Deze genre is beïnvloed door de West-Afrikaanse ritmes, wat uiteindelijk tot Jazz muziek is verbouwd. De meest beroemde jazzensembles zijn: Aka Moon, Big Phat Band, Bob Mintzer Big Band en Brussels Jazz Orchestra.
Rock is een muziekgenre wat wordt gekenmerkt aan de instrumenten zoals: gitaar, basgitaar en drums. Meestal wordt er met een harde stem gezongen. Rock werd populair in de jaren 50 en werd onderverdeeld in meerdere genres. Elvis Presley is een van de bekendste gezichten in de rockwereld en word door de hele wereld wordt hij tot de dag van vandaag nog steeds geprezen.

Vergelijkbare artikelen

Top 10 series

6 jaar geleden 0

Star wars films

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.