Disney

Wat is Disney?

Disney is een producent van programma’s gericht op kinderen en op volwassenen. Disney staat ook wel bekend als Walt Disney Studio Entertainment. De oprichter van Disney was namelijk Walter Disney. De studio is belangrijk voor de productie en verkoop van de films, musicals en geanimeerde programma’s. Het bedrijf heeft de Buena Vista Motion Pictures Group onder haar hoede. Dit is een groep van verschillende filmbedrijven, waaronder Walt Disney Pictures en Hollywood Pictures. Deze filmbedrijven werken samen zodat er een unieke animatiefilm geproduceerd kan worden.

Wie is de oprichter?

Walter Disney werd op 5 december 1901 geboren in Chicago. Hij was een filmproducent, regisseur, schrijver, acteur en zakenman. Walter Disney werd vooral bekend om zijn invloed op het gebied van animaties. Helaas stierf Walter Disney aan de gevolgen van longkanker op 15 december 1966 in Los Angeles.

Hoe zit het rondom de merknaam?

Eerst was Buena Vista geen onderdeel van Disney, maar dit veranderde snel naarmate Disney een akkoord met hen had bereikt. Destijds is Buena Vista onderdeel van Disney geworden.  Buena Vista Home Entertainment levert de dvd’s en heeft zelf ook de distributierechten in handen. Alleen worden de dvd’s gedistribueerd onder de naam Walt Disney Home Entertainment.

Wat voor animaties maakt Disney?

Disney heeft een grote hoeveelheid aan succesvolle animaties, zoals The Little Mermaid, Beauty and the Beast, Aladdin, Winnieh the Pooh en The Lion King. Tegenwoordig zijn er nieuwere animaties op de markt verschenen, zoals Wreck-it Ralph en Frozen. Disney had kort geleden nog een afdeling, waarbij handeditors de animaties nog met de hand maakten zoals vroeger. Nu gebeurt dit alleen nog via de computer, waardoor animaties sneller gepland kunnen worden.

De allerlaatste handgemaakte animatiefilm was Paniek op de Prairie. De allereerst volledig geproduceerde computeranimatie was Chicken Little. Deze computeranimatie werd in 2005 gepubliceerd. Veel fans moesten wennen aan de nieuwe stijl. Vervolgens ging Disney in 2009 aan de slag met nog een nieuwe animatiefilm genaamd The Princess and the Frog. Dit was een handgemaakte animatiefilm en dit viel opnieuw in de smaak. De meest gewaardeerde animatiefilm is Frozen die uitkwam in 2013. Deze was zowel onder de kinderen als onder de volwassenen erg populair.

Blijft Disney succesvol?

Hoe het er nu uitziet, blijft Disney voorlopig nog succesvol. Veel mensen speculeren dat Disney altijd creatieve ideeën heeft. Elk creatief concept kan bij hen uitgewerkt worden tot een succesvolle animatiefilm. Toen Disney besloot alleen nog maar computeranimatie te gaan produceren, werden zij een concurrent van Pixar. Pixar werd het niet eens over de gang van zaken rondom de verlenging van het contract. Daarom moest Pixar uiteindelijk een nieuwe partner vinden.

Dit resulteerde in een situatie waarin Disney Pixel moest overnemen omdat Pixel moeite had op het financiële gebied. De overname kwam voort door middel van een aandelenwisseling. De grootste individuele aandeelhouder is Steve Jobs met 50.6%. Steve Jobs werd toegevoegd aan de Raad van Commissarissen van Disney. De eigenaar Ed Catmull is president van Pixar en hij is uiteindelijk ook president van Disney geworden. Nadat de overname een feit was, kwamen er meerdere succesvolle animatiefilms op de markt, waaronder Bolt, The Princess and the Frog, Tangled, Wreck-it Ralph, en Frozen.

Vergelijkbare artikelen

Top films 2014

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.