Sagrada familia

Sinds het begin van de bouw aan de Sagrada Familia in 1882 zijn ze nog steeds bezig met de  bouw en het renoveren hier aan. Er is alleen niet verder gebouwd gedurende de Spaanse burgeroorlog.

De Bouw

Dit monument staat in Spanje bekend als ‘el Templo Expiatorio de la Sagrada Familia’, wat letterlijk vertaald wordt naar de ‘verzoenende tempel van de heilige familie’. Hoewel de officiële startdatum van het werk aan de basiliek 19 maart 1882 is, begon de bouw pas een jaar later op 25 augustus 1883. Oorspronkelijk was het de architect Francisco de Paula del Villar die de leiding had over het project, dat hij voor ogen had in een klassieke gotische stijl. Zijn plannen bestonden uit een kerk met drie schepen met elementen zoals blisterramen, steunberen aan de buitenkant en een hoge naaldachtige toren, allemaal typisch voor de gotische architectuur. Maar uiteindelijk werd het werk toevertrouwd aan Antoni Gaudí in 1883, op de leeftijd van slechts 31 jaar oud. Gaudí veranderde het oorspronkelijke project volledig en begon met het bouwen van zijn beroemdste werk, dat zijn stijl kenmerkte, hem wereldwijd bekend maakte en hem toestond bekend te staan ​​als de meester van de moderne architectuur.

Het doel van dit monument

Vanaf de tijd dat hij het project overnam tot zijn dood in 1926, werkte Gaudí aan de bouw van deze unieke tempel die bedoeld was om een ​​universeel meesterwerk te worden dat alle symbolen van het christendom combineerde.

De Sagrada Familia is een verzoenende tempel, dat wil zeggen een plaats die is gemaakt ter herdenking van de herstelling van zonden tegen God of de wetten van de kerk. Het werk wordt rechtstreeks gefinancierd door giften van bezoekers en het publiek, wat de trage bouwvoortgang verklaart. Gaudí zei zelfs ooit: “De verzoenende tempel van de Sagrada Familia wordt gemaakt door het volk en dit wordt erin weerspiegeld Het is een werk dat in handen is van God en de wil van het volk”. De bouw gaat nog steeds door en de voltooiing ervan staat gepland voor 2026, een datum die symbool staat voor het honderdjarig bestaan ​​van de dood van Antoni Gaudí.

Het werk

Gaudí was zich ervan bewust dat de constructie van de Sagrada Familia eeuwen zou duren, en daarom stelde hij voor zich te concentreren op de voorkant van de kerk; hij wilde dat de generatie die aan het werk was, kon genieten van een vorm van voltooiing, en toekomstige generaties zou inspireren om door te gaan met de bouw van een project dat was begonnen vóór hun tijd.

Gaudí probeerde de constructie van de Sagrada Familia te definiëren, maar hij voltooide alleen gedetailleerde plannen voor de drie van de belangrijkste delen: het middenschip, de sacristie en de gevel van de glorie. Deze drie plannen zijn gebruikt om verdere constructie te inspireren, waaronder die van andere beuken en centrale torens.

 

Vergelijkbare artikelen

Mexico

6 jaar geleden 0

Spaanse jurk

4 jaar geleden 0

Only registered users can comment.