Omaha poker

Wat is Omaha poker?

Omaha poker is een van de meest populaire pokervarianten. Voor veel pokerspelers die beginnen met het leren Texas Hold’em te spelen, is Omaha vaak het volgende spel dat ze leren spelen, deels omdat Omaha poker enigszins lijkt op hold’em in de manier waarop het spel wordt gespeeld. Er zijn verschillende soorten Omaha-pokerspellen, de twee meest populaire zijn pot-limit Omaha (waar we ons hier op richten) en Omaha hi-lo. Je kunt hier de Omaha hi-lo pokerregels lezen. Als je de regels kent voor Texas hold’em, ben je meer dan halverwege om te weten hoe je Omaha poker speelt. Laten we eerst kijken hoe de twee spellen verschillen.

Hoe Ohmaha poker te spelen

Beginnende spelers die alleen zijn geïntroduceerd aan de pokerregels van Omaha maken vaak fouten als het gaat om het bouwen van handen met vijf kaarten, waarbij de regel wordt vergeten dat het verplicht is om twee van de vier hole cards samen met drie gemeenschappelijke kaarten te gebruiken om een ​​hand te maken. Een nieuwe speler met {A-harten} {Q-klaver} {7-ruiten} {6-ruiten} kijkt mogelijk naar een bord van {9-harten} {4-harten} {2-klaver} {J -Harten} {Q-Harten} en denk dat hij de nuts heeft gemaakt met een aas-hoog straight. Het probleem is dat je geen hand kunt maken met slechts één hole-kaart (in dit geval de {A-Harten}) en vier gemeenschappelijke kaarten (de vier harten op het bord). In feite heeft deze speler alleen een paar vrouwen, geen flush. Ondertussen zou elke speler met twee harten een flush hebben, wat betekent dat de speler deze zwakke hand zeker moet folden voor elke weddenschap op de river. Inzetten in Omaha poker werkt precies zoals in Texas hold’em, met een kleine en grote blind en een roterende knop, en vier inzetrondes na elke ronde van handelen – preflop, flop, turn, river.

Omaha pokerregels

Een andere factor om te overwegen als het gaat om Omaha-regels bij het spelen van de meest populaire pot-limit Omaha-versie van het spel is het pot-limit gokformaat, wat een andere manier is waarop PLO anders kan spelen dan no-limit hold’em. Net als in Hold’em is de minimale inzet die is toegestaan ​​in Omaha altijd het equivalent van de big blind. Als het spel bijvoorbeeld $ 1 / $ 2 PLO is, is het minimum dat een speler kan inzetten $ 2. In no-limit hold’em kan een speler altijd al zijn of haar fiches inzetten, in Omaha is de maximaal toegestane inzet de grootte van de pot. Het berekenen van wat een “potgrote” weddenschap precies is, kan lastiger zijn dan op het eerste gezicht lijkt. Als de pot $ 10 is en een speler als eerste handelt, is $ 10 de maximale inzet die een speler kan doen – eenvoudig genoeg. Als er echter al een gok is geweest en een speler “pot wil verhogen”, wordt dat een beetje lastig. Stel dat er $ 10 in de pot zit en een speler $ 5 inzet, dan wil de volgende speler “pot verhogen”. De speler die het meest kan inzetten is $ 25, een totaal berekend door de $ 5 op te nemen plus de $ 20 die na de call in de pot zou zitten ($ 5 + $ 20 = $ 25). In feite worden preflop de blinds beschouwd als gedwongen weddenschappen, dus opnieuw moet een beetje wiskunde worden gedaan om erachter te komen hoeveel een speler kan verhogen, zelfs wanneer hij als eerste optreedt. In een $ 1 / $ 2 PLO-spel is het maximum dat een speler kan openen – verhogen $ 7, het totaal komt van het toevoegen van $ 2 of het equivalent van de big blind aan $ 5 of de grootte van de pot na het callen van de big blind ($ 2 + $ 5 = $ 7). Bij het spelen in een casino, zal de dealer de wiskunde voor je regelen als je zou aankondigen dat je de pot wilt inzetten. Ondertussen worden bij het spelen van online poker de berekeningen automatisch op het scherm gemaakt.

Conclusie

Omaha poker is een spel van actie, maar het kan ook een spel van grote schommels zijn. Veel spelers leren Texas Holdem eerst voordat ze de regels van Omaha leren. Het hebben van een goede kennis van de grondbeginselen in Texas hold’em helpt veel bij het maken van de overgang naar Omaha. Wil je meer informatie weten over Omaha poker? Kijk dan op: Pokeren.nl

Vergelijkbare artikelen

T-rex

6 jaar geleden 0

Poker toernooien

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.