Neanderthalers

Wat zijn neanderthalers?

De neanderthaler is een uitgestorven mensensoort. Er worden nog steeds skeletdelen gevonden in Europa, Azië en het Midden-Oosten. Tussen Düsseldorf en Elberfeld werden opvallende menselijke resten gevonden. Deze resten stammen af van de neanderthalers. Op die specifieke plaats lagen dijbeenderen, een ellepijp, een schedel, een spaakbeen en een ellepijp. De neanderthalers werden vernoemd naar de rivier het Neandertal. Het Neandertal werd vernoemd naar de geestelijke uit de zeventiende eeuw genaamd Joachim Neander. De eerste vondst was eigenlijk in Luik in 1829. Op deze bestemming werd namelijk het eerste skelet gevonden.

Wat was de lichaamsbouw van een neanderthaler?

Een neanderthaler had een laag voorhoofd en een langgerekte schedel. Daarnaast had een neanderthaler een bolvormig achterhoofd en er zat een opvallend gat tussen de kiezen. Dit was het zichtbare uiterlijk van een neanderthaler. De lengte van een neanderthaler was gemiddeld tussen de 1,50m en 1,60m. Ook waren de neanderthalers wat zwaarder gebouwd. Omdat neanderthalers vaak jaagden, waren deze soort groep mensen zeer sterk in het wild. Ook leefden neanderthalers in levensgevaarlijke omstandigheden zoals lage temperaturen. Neanderthalers waren alleen erg slecht gekleed tegen sneeuw.

Wat is de samenstelling van het gebit?

Snijtanden kwamen bij een neanderthaler veel sneller door dan bij de huidige mens. Dit komt waarschijnlijk door de snelheid van de tandgroei. De neanderthaler was ook sneller volwassen dan de huidige mens. Men speculeert dat neanderthalers hun tanden gebruikten om iets vast te houden of iets te bewerken. Hun tanden waren namelijk vaak versleten. Ook werden hun tanden sterker, omdat zij hun tanden steeds vaker als gereedschap gingen gebruiken.

Wat is de taalvaardigheid van een neanderthaler?

De neanderthalers hadden over het algemeen niet gebruikt gemaakt van communicatie. Meestal waren de neanderthalers primitief ingesteld. De behoeftes zoals overleven en seks stonden bij hen centraal. De primaire behoeftes werden pas later door de mens onderdrukt. Een mens communiceert nu anders door middel van verbale communicatie. Dit was anders bij neanderthalers. Een neanderthaler gaf door middel van symbolen handelingen door. Destijds hadden neanderthalers een larynx. De neanderthalers hadden namelijk de capaciteit om te praten vanwege de ligging van de larynx. De larynx zorgt er namelijk voor dat een mens geluid produceert. De ontwikkeling op het gebied van taal duurde nog even, terwijl de neanderthaler meer bekende geluiden maakte, die voor andere soortgenoten herkenbaar waren.

Waar woonden neanderthalers voornamelijk in?

Op het moment dat overblijfselen van neanderthalers worden gevonden, gebeurt dit vaak in grotten. Dit komt omdat neanderthalers vaak in grotten woonden. De grotten waren zelf niet groot, maar dit hoefde ook niet vanwege het formaat van de neanderthalers. Toen er in de buurt geen grotten waren, maakten neanderthalers een huis van mammoetbeenderen. Deze mammoetbeenderen waren ter ondersteuning van het huis erg stevig. Dit betekent dat neanderthalers van klussen hielden en een solide huis konden bouwen.

Hadden neanderthalers ook werktuigen tot hun beschikking?

De neanderthalers hadden ook werktuigen gemaakt, waaronder stenen werktuigen, schrapers en vuistbijlen. Doordat zij hun eigen technologie toepasten, ontwikkelden zij materiaal met dierenhuid. Toen er werktuigen werden gevonden, werd al snel duidelijk dat de neanderthalers zich snel hadden ontwikkelden. Dit betekende dat de neanderthalers klaar waren voor verandering.

Vergelijkbare artikelen

Spaanse cultuur

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.