Roulette

Wat is roulette? Het is een gokspel waar je het in een casino kan spelen, maar je kunt ook online roulette spelen. Er zijn 2 main roulettes French roulette en American roulette. Het is een spel met geluk dus het is een kansspel, een balletje wordt in de draaiende cilinder gegooid door een croupier. Bij French roulette is het 37 vakjes van 0 tot 36 nummers.
Elk veld heeft een eigen waarde je plaats je fiches daarop.

Maar een American roulette heeft 2 vakjes met nullen dus het heeft 38 vakjes in totaal maar de French roulette heeft 1 nul en 0 tot 36. De speler heeft ook gevarieerde inzetmogelijkheden. Hij kan maar op 1 nummer z’n inzet zetten, maar ook op meerdere als hij genoeg inzet heeft. Als een van de nummers komt dan heeft hij gewonnen maar verliest wel zijn andere deel als hij op 2 nummers heeft ingezet.

Verschil tussen American en French roulette

Het verschil is echter tussen de indeling van de roulettetafel van hoe de nummers zitten want French roulette heeft maar 1 nul en American roulette heeft 2 nullen. Dus als je ernaar kijkt statistisch heeft de Amerikaanse versie een hoger kans om winst te maken op roulette dan de Franse versie. Want de kans dat het op nul komt in de French versie is 2,70% 1/37, en op American versie is het 2,63% sinds het 1/38 is.

Systeem

Veel mensen spelen het gokspel via een systeem, de bekendste is roulette strategieën zijn van Martingale, het laboucheresysteem, reeks van Fibonacci, d’Alembertstrategie en One hit wonder. Reeks van Fibonacci is als volg, je zet bijvoorbeeld op zwart neer en als je wint blijf je op zwart, maar als je verliest ga je op wit en je blijft daar totdat je erop wint en dubbelt je zet in.
De makkelijkste systeem om mee te doen is de One hit wonder, je gaat alle 36 rondes specifiek op 1 nummer gooien en gaat maar hopen dat je het wint. Een ander bekendestrategie van d’Alembertstrategie misschien wel de meest bekendste. Wanneer je je inzet verliest ga je een credit meer inzetten maar als je wint ga je je credit minder inzetten. Maar geen een van deze strategieën zijn effectief want met gokken kan je geen geld maken.

Andere roulette versies

Naast de American roulette versie en French roulette versie zijn er ook veel meer soorten maar dit zijn de 2 grootste. Bijvoorbeeld er is ook de Miniroulette, die wordt vaak online gespeeld via online gambling sites, En in Azië is er ook een roulette spel zonder de nul dit noemen ze ook wel No Zero Roulette.

Geschiedenis

Roulette is van oorsprong Frans, Het is rond de 17e eeuw uitgevonden en roulette betekend eigenlijk in het Frans gewoon letterlijk klein wiel. Het werd uitgevonden door beroemde Blaise Pascal, zoals je ziet aan zijn naam komt hij vanuit Frankrijk. Hij werd eigenlijk beroemd door zijn uitvinding (luchtdruk) Dit is dezelfde man die je in je natuurkundelessen hoort Ooit tijdens je lessen pascal gehoord?

Vergelijkbare artikelen

Carnotaurus

6 jaar geleden 0

Horoscoop

5 jaar geleden 0

League of Legends

4 jaar geleden 0

Only registered users can comment.