Brontosaurus

Brontosaurus

De brontosaurus was een plantaardige dinosaurus die een enorme omvang had. Hij behoorde tot de neosauropoda soorten die in de tijdperk van de jura leefden. Het is bewezen dat zij leefden in het noorden van amerika. Vaak denken mensen ook dat zij behoren tot het geslacht van de Apatosaurus. De uitvinder van de typering van de dinosauriërs heette Othniel Charles. Charles was degene die de dinosauriërs typeerde en zo kon de mens de dinosauriërs visualiseren. De geslachtsnaam staat synoniem voor donder dino dit omdat deze soorten dinosauriërs zo groot waren en zo lang dat zij weleens werden getroffen door de bliksem. In 2015 bleek het na een studie voor dinosauriers dat deze geslachtsnaam verschillende soorten takken hadden binnen hun geslacht. Ook tonen verschillende soorten opgravingen aan dat er dus daadwerkelijk verschillende soorten waren binnen deze geslachtsnaam.

De bouw van een Brontosaurus

De Brontosaurus waren één van de grootste dinosauriërs ter wereld. Zij waren flink gebouwd en wel meet dan twintig meter lang. Ook denken de wetenschappers dat deze dieren meer dan 20 duizend kilo wogen. Zijn vorm is makkelijk te herkennen hij was gebouwd met een lange nek en een stevig onder lichaam. Op de lange nek zat een klein hoofd die flexibel was zodat hij hiermee zijn eten kon afscheuren van bijv. bomen. Hij at naaldbomen en nog vele andere soorten planten. Hij at deze planten zonder te kauwen en deze planten werden in zijn enorme maag verteerd. De Brontosaurus was geen roofdier en had geen kwaadaardige aard. Hij kon zich wel verdedigen met zijn staart die een massieve en explosieve kracht hadden om aanvallers te weren.

Vondst

De eerste skeletten werden gevonden in 1879, door twee professoren die opzoek waren naar nieuwe uitdagingen. De skeletten werden gevonden in het tegenwoordige Amerika in Wyoming. De professoren vonden zowel een geheel in tact skelet, ongelofelijk. Natuurlijk wouden de professoren hiermee geld verdienen, zo bedachten zij dus een nieuwe typering van de dinosauriërs. De twee professoren publiceerde het skelet en werden vol barmhartigheid ontvangen door het volk, zij waren de ontdekkers van een andere soort dinosauriërs. Tegenwoordig is het dood normaal als er skeletten worden gevonden omdat het al te vaak is gebeurd. Door het succes gingen de twee professoren verder zoeken naar skeletten. In 1900 vonden zij nog vele meerdere soorten dinosauriërs. En stonden toen bekend als de ‘’bone diggers’’ in 1900 vonden zij 4 skeletten tegelijk en waren stinkend rijk geworden.

Samenleving

De Brontosaurus waren goede dinosauriërs in de samenleving. Zij waren ten eerste plantaardig dinos en doodde dus geen andere soorten om zo hun honger te stillen. Verder leefde deze soorten dinos een groepen. De Brontosaurus kon meer dan 350 jaar oud worden. Wel werden de Brontosaurus vaak opgejaagd door de T-rex. Als de T-rex een groep Brontosaurussen zag eten, wat ze bijna altijd deden. Dan gingen ze hier, als een groep, op af. Mocht het de t-rex lukken 1 Brontosaurus te doodde konden zij hier meer dan 2 maanden van eten. Helaas voor hen bleef het bleef niet lang genoeg bacterie vrij.

Vergelijkbare artikelen

Baryonyx

6 jaar geleden 0

Pokeren

6 jaar geleden 0

Visum Turkije

7 jaar geleden 0

Only registered users can comment.