Valeriaan

Valeriaan is een kruid. Geneeskunde wordt gemaakt van de wortel. Valeriaan wordt het meest gebruikt voor slaapstoornissen, vooral het onvermogen om te slapen (slapeloosheid). Het wordt vaak gecombineerd met hop, citroenmelisse of andere kruiden die ook slaperigheid veroorzaken. Sommige mensen die proberen zich terug te trekken uit het gebruik van “slaappillen” gebruiken valeriaan om te helpen slapen nadat ze de dosis van de slaappil hebben verminderd. Er is wetenschappelijk bewijs dat valeriaan werkt voor slaapstoornissen, hoewel niet alle onderzoeken positief zijn.
Valerian wordt ook gebruikt voor aandoeningen die verband houden met angst en psychologische stress, waaronder zenuwastma, hysterische toestanden, prikkelbaarheid, angst voor ziekte (hypochondrie), hoofdpijn, migraine en maagklachten. Sommige mensen gebruiken valeriaan voor depressie, milde tremoren, epilepsie, attention deficit-hyperactivity disorder (ADHD) en chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS). Valeriaan wordt gebruikt voor spier- en gewrichtspijn.

Sommige vrouwen gebruiken valeriaan voor menstruele krampen en symptomen geassocieerd met de menopauze, inclusief opvliegers en angst. Soms wordt valeriaan toegevoegd aan badwater om te helpen bij rusteloosheid en slaapstoornissen. Bij de productie worden de extracten en olie gemaakt van valeriaan gebruikt als smaakstof in voedingsmiddelen en dranken.

Functie

Duizenden jaren lang werd valeriaan gebruikt als kalmerend middel in Europa en Azië. Veel mensen over de hele wereld gebruiken het om slapeloosheid en angst te behandelen. Een aantal studies suggereert dat valeriaan helpt bij slapeloosheid. Het lijkt mensen betere slaap te bieden. Het kan ook helpen om sneller in slaap te vallen.

Kalmeert angst

Wetenschappers hebben ontdekt dat valeriaanwortel de hoeveelheid van een stof genaamd gamma-aminoboterzuur (GABA) in de hersenen verhoogt. GABA helpt bij het reguleren van zenuwcellen en kalmeert angst. Geneesmiddelen zoals alprazolam (Xanax) en diazepam (Valium) werken ook door de hoeveelheid GABA in de hersenen te vergroten. Het valereninezuur en valerenol vervat in valeriaanwortelextract fungeren als anxiolytica. Het is best verbazingwekkend dat een kruidenremedie zoals valeriaanwortel dezelfde anti-angsteffecten van geneesmiddelen op recept kan hebben zonder alle ernstige bijwerkingen van psychofarmaca.

Verlaagt de bloeddruk

Nu je weet dat valeriaanwortel zo kalm kan zijn voor lichaam en geest, is het waarschijnlijk niet verrassend om te horen dat het ook kan helpen om de bloeddruk te verlagen en de gezondheid van het hart te verbeteren. Dezelfde actieve componenten die valeriaanwortel zo effectief maken voor stress en angstbeheersing, kunnen het lichaam ook helpen om de bloeddruk op de juiste manier te reguleren. Hoge bloeddruk is iets dat je absoluut wilt vermijden, omdat het de kans op een beroerte en een hartaanval vergroot. Valeriaanwortelsupplementen kunnen de bloeddruk op natuurlijke wijze helpen verlagen en op een gezond niveau houden, wat een direct positief effect heeft op de gezondheid van uw hart.

Vergemakkelijkt menstruele krampen

De ontspannen aard van valeriaanwortel kan het een slimme keuze maken voor een natuurlijke verlichting van menstruatiekrampen. Het kan de ernst en het ongemak van menstruatiekrampen verminderen, wat een veel voorkomend probleem is voor vrouwen die maandelijks last hebben van PMS. Het is een natuurlijk kalmerend en krampstillend middel, wat betekent dat het spierspasmen onderdrukt en als een natuurlijke spierontspanner werkt. Valeriaanwortel kan effectief de ernstige uterusspiercontracties kalmeren die de vreselijke pijn veroorzaken die veel vrouwen tijdens de menstruatie ervaren, zoals een dubbelblinde, gerandomiseerde, gecontroleerde studie van de Islamitische Azad Universiteit in Iran liet zien.

Vergelijkbare artikelen

Lavendel

6 jaar geleden 0

Blauwe bloemen

6 jaar geleden 0

Pinguïns

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.