Rome bezienswaardigheden

Rome is een schitterende stad in Italië. Een van de bekendste uitdrukkingen is: ‘Meerdere wegen leiden naar Rome.’ Rome zit vol met prachtige bezienswaardigheden. Natuurlijk is Rome ook bekend geworden door de historische gebeurtenissen. De Romeinen hadden vroeger namelijk een groot deel van Europa in hun macht. Naarmate de Romeinen een minder machtig volk werden, verloren zij op den duur weer grote gedeeltes van Europa. Er zijn gebouwen, ruïnes, pleinen en fonteinen gebouwd die uiteraard als bezienswaardigheden gekenmerkt worden. Rome is echt een toeristische trekpleister. Hieronder kunt u de meest bekende bezienswaardigheden van Rome aanschouwen. Daarom is er voor ieder wat wils.

De meest bekende bezienswaardigheid van Rome is het Colosseum. Het Colosseum is een gigantisch Amfitheater uit de oudheid. Als je bijvoorbeeld van kunst houdt, kun je het Villa Borghese bezoeken. Dat is tevens één van de meest gewaardeerde bezienswaardigheden. Het is een park met meerdere musea. Als je bijvoorbeeld kinderen hebt, is het leuk om de dierentuin in Rome te bezoeken. De dierentuin in Rome is erg groot. Het is dus verstandig om je kinderen in de gaten te houden. Uw kinderen kunnen namelijk gemakkelijk verdwalen in deze gigantische dierentuin. Het explora kindermuseum is een leuke, avontuurlijke en vermakelijke ontdekkingstocht waarbij de kinderen tot zichzelf kunnen komen.

De meest fascinerende bezienswaardigheid in Rome is toch wel Vaticaanstad. Bekende bezienswaardigheden in Vaticaanstad zijn de Engelenburcht, Sint-Pietersplein, Sint-Pietersbasiliek en de Sixtijnse kapel, ook wel bekend als de schepping. (de hand van Michelangelo). In Vaticaanstad heb je ook de trappen bij Piazza di Spagna. Het is een leuke plek waar je met je geliefde kunt afspreken en dat zeker in de lente. In de lente plaatsen de inwoners van Vaticaanstad namelijk schitterende bloemen in het zicht van de bezoekers. Dit is zeker een aanrader.

Wanneer je in Rome verblijft, moet je vroegtijdig je kaarten boeken als je het Vaticaan museum wilt bezoeken. De rij richting het museum is enorm lang, aangezien het een populaire bezienswaardigheid is. Wachttijden kunnen oplopen tot ongeveer 1 a 2 twee uur. In die tussentijd had je bijvoorbeeld al het Vaticaan museum verkennen. Gedurende de excursie is het verstandig dat je een Engelstalige gids meeneemt. Deze gids laat je de prachtige bezienswaardigheden van het Vaticaan museum zien en daarbij vertelt de gids over de geschiedenis van Vaticaanstad.

Het Vaticaan museum staat ook hoog op de lijst bij toeristen. Het Vaticaan museum heeft ongeveer 2000 kamers. Elke kamer heeft zo zijn eigen historische geheimen. Daarom moet je ook een lang gedeelte van de dag inplannen, zodat je het Vaticaan museum kunt bezoeken. Tijdens de rondleiding kom je vanzelf de Sixtijnse kapel tegen. Hier kun je het adembenemende kunstwerk van Michelangelo aanschouwen. De plafondschildering vertelt het scheppingsverhaal. Hier kun je zien dat God leven schonk aan de eerste man Adam. Alle andere kunstwerken in het Vaticaan museum hebben tevens een religieuze tint.

Nadat u het Vaticaan museum heeft bezocht, bent u daadwerkelijk verrast van hoe mooi Vaticaanstad eigenlijk is. Op de televisie ziet u regelmatig beelden over Vaticaanstad, maar in de werkelijkheid is Vaticaanstad nog veel mooier dan gedacht. Het is geen stad voor uitgaande jongeren, tenzij je kunst, cultuur en religie waardeert. Kortom, Rome heeft veel te bieden en kent fascinerende bezienswaardigheden.

Vergelijkbare artikelen

Journalistiek

7 jaar geleden 0

Kerstliedjes

7 jaar geleden 0

Deense cultuur

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.