Turkije

Informatie over Turkije

Turkije is een land wat grotendeels in west-Azië ligt met als hoofdstad Ankara. Een kleine stukje land ligt ook in Europa dat is de grootste stad van het westelijke deel Istanboel. Het Europese deel en Anatolië worden gescheiden door de Bosporus, Dardanellen en de zee van marmara. 97 procent van Turkije ligt in Azië en dus 3 procent in Europa. Turkije grenst aan 8 landen dat zijn Syrië, Iran ,Irak, Armenië, Griekenland, Bulgarije, Azerbeidzjan en Georgië. Het inwonersaantal van Turkije staat op 79.814.880 waar de meeste turken in Istanboel wonen daar staat het aantal inwoners op 14.806.116.

Bezienswaardigheden in Turkije

Bodrum is een echte aanrader voor de toeristen. Buiten het uitgaansleven en mooie stranden heb je ook andere mooie dingen te zien zoals de Grieks theater daar worden altijd nog concerten gegeven of de Petrus burcht is leuk. Wat ook een echte aanrader is mugla, fethiye. Fethiye ligt aan de Egeïsche zee. Het is een best levendige stad vooral het uitgaan in hisaronu. Je kan in Fethiye heel veel zien zoals oludeniz, kayakoy de Griekse hoofdstad en nog veel meer. Istanbul is echt iets wat je moet zien als je in Turkije bent. In Istanboel is zoveel te zien zoals de Bosporus de 32 kilometer de zeestraat met veel bruggen. Sultan ahmet (de blauwe moskee) is ook echt iets wat je hebt moeten zien en natuurlijk niet te vergeten taksim. Waar je goed kunt shoppen. Pamukale is ook echt een aanrader een stad ten noorden van Denizli. Vooral thermal pools is een aanrader met natuurwater wat 35 graden is.

Eten en drinken in Turkije

De Turkse keuken is erg gevarieerd en is een van de meest veelzijdige in de wereld. Een echte turkse diner begint altijd met soep, gevolgd door een gerecht rijst met vlees en cacik. Heel veel traditionele gerechten zoals doner, kokorec, kofte en borek worden gerekend als fastfood in veel restaurants. Iets wat ook erg bekend in Turkije is raki natuurlijk dat is een anijsdrank gedistilleerd uit gefermenteerde druivenschil. Naast de raki word er altijd mezze gebracht dat is een selectie van kleine hapjes zoals patlican ezmesi (aubergine salade) cacik (yoghurt met komkommer, knoflook) acili ezme (pittige,fijn gehakte tomaten met kruiden en ui) humus, sarma (gevulde wijnbladen) en nog veel meer. Drinken in Turkije is ook erg belangrijk zoals ayran dat is echt iets Turks. De Turkse koffie is ook erg bekend dat word geserveerd in een kleine kopje. Maar de bekendste drank is natuurlijk Turkse thee (cay) die is sterker dan de Europese thee.

Klimaat in Turkije

Turkije heeft drie verschillende klimaten. Het oostelijke gedeelte heeft een gematigde landklimaat, midden Turkije heeft Turkije een steppeklimaat wat inhoudt vrij koele winters en warme zomers en in langs de kust is er een zeeklimaat dat zijn dus zachte winters, warme zomers met weinig neerslag in de zomermaanden. Voor een zomervakantie moet je langs de kusten gaan in de zomermaanden valt er nauwelijks regen en zijn de zonuren op een dag 13 uur. Met een gemiddelde temperatuur van 35 graden.

Vergelijkbare artikelen

Sagrada familia

5 jaar geleden 0

De romeinen

6 jaar geleden 0

Tanzania

5 jaar geleden 0

Only registered users can comment.