Cleopatra

Cleopatra VII Thea Philopator was de laatste koningin van oud Egypte. In 51 v Chr betrad Cleopatra de troon. Zij was toen van 18-jarige leeftijd. Zij is een van de bekendste Egyptische vorstinnen van 6 die dezelfde naam hebben gedragen.

Geschiedenis

Cleopatra is de laatste koningin in Egypte geweest voor ze overleed. Haar familie en zij waren van Grieks-Macedonische afkomst. Haar ouders hadden de naam Plothamaeus XII en Cleopatra V.

Cleopatra heeft 4 kinderen achter gelaten toen ze overleed. Haar eerste man ‘Caesar’ is vermoord. Toen hij werd vermoord heeft ze zich gebonden aan een andere man genaamd ‘Marcus Antonius’. Uiteindelijk is ze getrouwd met haar broer, dat was zodat zij samen de troon konden bestijgen. Dat is vooraf bepaald. Wanneer je met je broer trouwt ben je mede heerser van het rijk.

Troon betreding

Cleopatra heeft in totaal 20 jaar op de troon gezeten. In de jaren voor ze op de troon heeft gezeten heeft ze erg veel opgestoken aangezien ze wetenschappelijk is opgevoed. Dat is allemaal gebeurd in het koninklijk vrouwenverblijf. Dingen als reken, meetkunde en sterrenkunde heeft ze allemaal geleerd gekregen. De bevolking aanbad haar dan ook genadeloos. Ze heeft vele dingen geleerd zoals zingen en vele vreemde talen. Ze had een aanleg voor het leren van die talen Veel van de Griekse literatuur heeft ze ook meegekregen aangezien ze veel uit die boeken heeft gelezen. Ook heeft ze een muziekinstrument genaamd de zevensnarige lier, leren spelen.

Overleden

Hoe Cleopatra aan het eind van haar leven kwam, was door zelfmoord. Voor Cleopatra was macht het belangrijkst en dat heeft haar uiteindelijk de das om gedaan. De reden waarom zij caesar zijn z’n hart veroverde was vanwege de macht die hij haar kon bieden. Cleopatra zou de discussie met haar broer niet winnen en weten dat het volk niet achter haar zou staan. Van de troon zou ze ook afgezet worden. Nadat Cleopatra overleed was dat het einde van het Farao tijdperk in Rome. Voor zij overleed heeft ze echter een brief achter gelaten waarin stond dat ze begraven wilde worden naast Antonius. Dat graf is echter nooit teruggevonden. Opmerkelijk was het ook dat de twee overgebleven kinderen vaan Cleopatra na haar dood zijn verdwenen.

Macht

Naarmate Cleopatra langer aan de macht was, des te slechter het ging met Egypte. Kijk op het gewone volk had ze niet, ze was alleen gefocust op macht en de personen die haar die macht verleende. Het land ging sterk achteruit en belandde in een hongersnood. Ook zorgde ze er door haar egoïsme door voor dat de economie achteruitging in het land. De boeren hun oogst werd afgepakt en werd verkocht aan Rome, zo waren zij minder in bezit van voedsel. Het volk stond zodanig niet meer volledig achter haar keuzes. Het is echter zo erg geworden dat zij genoodzaakt was te vluchten voor het volk omdat zij zich tegen haar keerde. Ze hebben Alexandrië in de fik gestoken en er ontstond heisa. Ze vluchtte naar Syrië en richtte daar een leger op. Het leger heeft echter nooit kunnen vechten want zij werden tegen gehouden door haar broer.

Vergelijkbare artikelen

Sinterklaas

6 jaar geleden 0

Engelse taal

6 jaar geleden 0

Zuid Korea

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.