Gezondheidsdrankjes & smoothies

Wat zijn gezondheidsdrankjes?

Gezondheidsdrankjes zijn drankjes die vol zitten met vitamines. Daarnaast zijn gezondheidsdrankjes beschikbaar in verschillende soorten en smaken. Zo heb je gezondheidsdrankjes die gemaakt zijn van banaan, kiwi, aardbei, ananas, braam of perzik. Uiteraard zijn er natuurlijk meerdere smaken, maar hierboven opgenoemde fruiten komen het vaakst voor. In gezondheidsdrankjes zitten helaas ook e-nummers die de houdbaarheidsdatum van het drankje verlengen. Daarnaast worden er ook suikers toegevoegd om de smaak te versterken. Er zijn ook gezondheidsdrankjes waar weinig suiker in zit.

Zitten gezondheidsdrankjes vol met gezonde bacteriën?

Nee, dat is helaas niet het geval. Wetenschappers deden eerder onderzoek naar bacteriën in de drankjes. Uit onderzoek bleek dat er geen duidelijke bewijzen waren. Gezonde bacteriën maken wel zeker onderdeel uit van gezondheidsdrankjes, maar het wil niet meteen resulteren in een betere gezondheid.

Zijn gezondheidsdrankjes een vervanger voor maaltijden?

Nee, maaltijden moet je nooit laten vervangen door gezondheidsdrankjes. Ten eerste zijn gezondheidsdrankjes goed voor je lichaam, maar voedsel heeft veel meer voedingsstoffen die je lichaam kan gebruiken. Sterker nog, wanneer je eet, slaat je lichaam meer voedingsstoffen of bouwstoffen op. Dat is niet het geval bij gezondheidsdrankjes. Gezondheidsdrankjes bevatten een deel van de dagelijks benodigde voedingsstoffen. Wat wel handig is, is dat je een gezondheidsdrankje tijdens het eten drinkt. Zo krijg je een extra boost met vitamines, mineralen en voedingsstoffen.

Hebben smoothies hetzelfde effect als een gezondheidsdrankje?

Smoothies zijn in de meeste gevallen gezonder dan gezondheidsdrankjes. Dit komt doordat smoothies vers worden gemaakt en dat is niet het geval bij gezondheidsdrankjes. Wanneer je een combinatie van bananen, appels en kiwi’s in een smoothie verwerkt zit het boordevol met vitamines. Bij gezondheidsdrankjes worden er nog geurstoffen en smaakstoffen aan toegevoegd. Deze hulpmiddelen zijn niet eens goed voor de gezondheid. Wanneer je de tijd hebt om een smoothie te maken, hoef je geen gezondheidsdrankjes meer te kopen. Wanneer je weinig tijd hebt en je hebt het erg druk, dan kun je even bij de lokale winkel een gezondheidsdrankje kopen. Natuurlijk zijn gezondheidsdrankjes niet slecht, maar de voorkeur gaat uit naar smoothies.

Wat is het effect van verse smoothies of gezondheidsdrankjes?

  • Hoge weerstand
  • Bruikbare energie
  • Stralende huid
  • Snel herstel bij bijvoorbeeld wonden
  • Kracht op het fysieke en mentale vlak

Zijn gezondheidsdrankjes & smoothies geschikt voor iedereen?

Dit ligt eraan. Ben je allergisch voor bepaalde groenten of fruit? Dan kun je deze desbetreffende groenten of fruit beter vermijden. Gezondheidsdrankjes & smoothies zijn zeer effectief wanneer je ziek bent. Je zult merken dat je er sneller bovenop komt. Het is algemeen bekend dat gezond eten een bacterie of virus sneller uit het lichaam kan verwijderen. Ook mensen die problemen hebben aan het spijsverteringskanaal profiteren bij het gebruik van smoothies. Zo kunnen zij gezondheidsdrankjes & smoothies drinken, terwijl zij toch nog een deel van de voedingsstoffen binnenkrijgen.

Kunnen gezondheidsdrankjes & smoothies ook werken bij afvallen?

Ja, gezondheidsdrankjes & smoothies werken wanneer je wilt afvallen. Deze drankjes & smoothies zijn nogmaals geen vervanger. Wanneer je wilt afvallen, vraag eerst advies aan een dokter. Zo’n dokter stuurt je door naar een expert en die helpt je dan tijdens het afvallen. Sla dus nooit maaltijden over en blijf altijd voldoende drinken.

Vergelijkbare artikelen

Stoofvlees

6 jaar geleden 0

Groente

6 jaar geleden 0

Pepernoten bakken

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.