Reizen

Het is nu 7 jaar geleden dat ik alles verkocht en de Verenigde Staten verliet om de wereld rond te reizen. Dit zijn de beste reistips die ik onderweg heb ontdekt.Het begon allemaal toen ik een enkele reis maakte van Miami naar Guatemala-stad, nerveus het onbekende instapte en veel van mijn oude leven achterliet terwijl ik aan een episch reisavontuur over de hele wereld begon.Het was een wilde rit en ik heb veel geleerd sinds ik voor het eerst wegging. Om mijn ‘reisverslaafde’ te vieren, heb ik besloten om een ​​verzameling van mijn beste en nuttigste reistips te delen om u te inspireren om van reizen een prioriteit in uw leven te maken.

1. Geduld is belangrijk

Zweet niet de dingen die je niet kunt beheersen. Het leven is veel te kort om de hele tijd boos en geïrriteerd te zijn. Heb je je bus gemist? Geen zorgen, er zal een andere zijn. Geldautomaten zonder geld? Super goed! Neem een ​​ongeplande roadtrip naar de volgende stad en ontdek de omgeving. Soms gebeuren freakouts ongeacht.Haal gewoon diep adem en herinner jezelf eraan dat het erger kan zijn.

2. Vroeg wakker worden

Sta bij zonsopgang op om de beste attracties helemaal alleen te hebben terwijl je drukte vermijdt. Het is ook een magische tijd voor foto’s vanwege zacht diffuus licht en meestal gemakkelijker om te communiceren met de lokale bevolking. Schetsgebieden zijn ook ’s ochtends minder gevaarlijk. Eerlijke hardwerkende mensen worden vroeg wakker; sjacheraars, oplichters en criminelen slapen erin.

3. Lach om jezelf

Je zult zeker vaak een dwaas zijn als je naar nieuwe plaatsen reist. In plaats van je te schamen, moet je jezelf uitlachen. Wees niet bang om het te verknallen en neem het leven niet zo serieus.Eens lachte een hele bus vol Guatemalteeks met plezier toen ik onze chauffeur dwong te stoppen, zodat ik dringend langs de kant van de weg kon plassen. Terug naar de bus en lachend met hen gaf me nieuwe vrienden voor de rest van de reis.

4. Heb extra geld op zak

Cash is koning over de hele wereld. Om je ezel te bedekken in noodgevallen, zorg ervoor dat je er op een paar verschillende plaatsen wat verstopt. Ik beveel ten minste een paar honderd dollar waard. Als u uw portemonnee verliest, stopt uw ​​kaart met werken of raken de geldautomaten zonder geld, u zult blij zijn dat u het hebt gedaan.Sommige van mijn favoriete stashplekken bevatten sokken, onder inzetstukken voor schoenen, een toilettas, rond het frame van een rugzak, zelfs genaaid achter een patch op je tas.

5. Ontmoet lokale mensen

Maak er een punt van om van tijd tot tijd andere reizigers te vermijden en begin gesprekken met lokale mensen. Standaard Engels wordt overal ter wereld gesproken, dus het is gemakkelijker om te communiceren dan je zou denken, vooral als je handgebaren en lichaamstaal combineert.Leer van diegenen die in het land wonen dat je bezoekt. Mensen verrijken uw reizen meer dan bezienswaardigheden.

6. Pak een sjaal in

Ik gebruik toevallig een shemagh, maar sarongs werken ook geweldig. Dit eenvoudige stuk katoenen doek is een van mijn meest handige reisaccessoires met veel verschillende praktische toepassingen. Het is geweldig voor bescherming tegen de zon, een geïmproviseerde handdoek, spullen vervoeren, een oogmasker en nog veel meer.Ik kan je niet vertellen hoe vaak een sjaal van pas is gekomen over de hele wereld.

7. Observeer het dagelijks leven

Als je echt een idee wilt krijgen van de hartslag van een plek, raad ik je aan om een ​​paar uur in een park of op een drukke hoek op de hoek te zitten, gewoon kijken hoe het leven van alledag voor je gebeurt.Vertraag uw gedachtegang en let goed op de details om u heen. De geuren, de kleuren, menselijke interacties en geluiden. Het is een soort van meditatie – en je zult dingen zien die je nog nooit eerder hebt opgemerkt.

8. Back alles Up

Toen mijn laptop in Panama werd gestolen, heb ik mijn reet gered door de meeste van mijn belangrijke documenten en foto’s te bewaren. Bewaar zowel digitale als fysieke kopieën van uw paspoort, visa, rijbewijs, geboorteakte, ziekteverzekeringskaart, serienummers en belangrijke telefoonnummers in geval van nood.Back-up van uw bestanden en foto’s op een externe harde schijf en online met software zoals Backblaze.

9. Neem veel foto’s

Je kunt deze plaatsen alleen zien en deze mensen één keer in je leven ontmoeten. Onthoud ze voor altijd met veel foto’s. Maak je geen zorgen over het uiterlijk van een “toerist”. Ben je op reis om er cool uit te zien? Niemand geeft erom. Geweldige foto’s zijn het ultieme souvenir.Ze kosten niets, ze zijn eenvoudig te delen met anderen en nemen geen ruimte in beslag in je bagage. Onthoud gewoon dat je de kans hebt om achter de lens vandaan te komen en van het uitzicht te genieten.

10. Er is altijd een manier

Niets is onmogelijk. Als je problemen hebt om ergens heen te gaan of iets te doen, geef dan niet op. U hebt gewoon nog niet de beste oplossing gevonden of hebt de juiste persoon nog niet ontmoet. Luister niet naar diegenen die zeggen dat het niet kan.Doorzettingsvermogen loont. Ik kan je niet vertellen hoe vaak ik heb gehoord wat ik wil, is niet mogelijk, alleen om het later fout te bewijzen als ik niet naar het advies luister en hoe dan ook probeer.

11. Glimlach & zeg hallo

Heeft u problemen met de interactie met de lokale bevolking? Lijken mensen onvriendelijk? Misschien is het je lichaamstaal. Een van mijn beste reistips is om oogcontact te maken en te glimlachen terwijl je langsloopt. Als ze terug glimlachen, zeg dan ook gedag in de lokale taal. Dit is een snelle manier om nieuwe vrienden te maken.Je kunt niet van iedereen verwachten dat hij gewoon rondloopt met een grote domme grijns op zijn gezicht. Dat is jouw taak. Gewoonlijk is alles wat je nodig hebt voor jou om contact te leggen en ze zullen zich openen.

12. Splurge A Bit

Ik ben een grote fan van budgetreizen, omdat je hierdoor langer kunt reizen en meer van de fascinerende wereld waarin we leven kunt ervaren in plaats van je zuurverdiende geld te verspillen aan spullen die je niet nodig hebt. In feite kun je zonder problemen veel plaatsen reizen voor $ 50 per dag.Dat gezegd hebbende, het leven met een klein beetje wordt oud na een tijdje. Het is leuk (en gezond) om af en toe over je budget te gaan. Boek een paar dagen in een leuk hotel, ga uit eten in een chique restaurant of breng een wilde nacht door in de stad.

13. Houd een open geest

Beoordeel de levensstijl van anderen niet anders dan die van jezelf. Luister naar meningen waar je het niet mee eens bent. Het is arrogant om aan te nemen dat je opvattingen kloppen en dat andere mensen ongelijk hebben. Oefen empathie en plaats jezelf in andermans schoenen.Omhels verschillende mogelijkheden, kansen, mensen, suggesties en interesses. Vragen stellen. U hoeft het niet eens te zijn, maar het zal u verbazen wat u zult leren van de mensen die u tijdens uw reizen ontmoet.

14. Probeer Couchsurfing

Couchsurfing.org is een grote online community van reizigers die hun logeerkamers of banken gratis delen met vreemden. Als je echt een land en zijn mensen wilt ervaren, is een verblijf bij een local de juiste keuze.Er zijn wereldwijd miljoenen banksurfers die je willen ontvangen en aanbevelingen willen doen. Dure hotels zijn niet de enige optie, er zijn allerlei goedkope reismogelijkheden.

15. Vrijwilliger Af en toe

Maak er een punt van om wat tijd vrij te maken voor waardevolle projecten tijdens het reizen. Het is niet alleen een zeer lonende ervaring, maar je leert vaak meer over het land en de mensen terwijl je ook nieuwe vrienden maakt.Er is een geweldige site met de naam Grassroots Volunteering, waar je kunt zoeken naar zeer aanbevolen vrijwilligersmogelijkheden overal ter wereld.

16. Oordopjes inpakken

Dit zou eigenlijk nummer 1 in de lijst moeten zijn. Ik hou van mijn oordopjes! Muffel de geluiden van huilende baby’s, dronken Australiërs, blaffende honden, toeterende hoorns, slaapzaleneks, verkopers van aardgas, en meer. De beste vriend van een reiziger. Dit zijn mijn favoriete oordopjes voor comfort en effectiviteit.Als u op zoek bent naar andere cadeau-ideeën voor reizigers, bekijk dan zeker mijn ultieme reishandleiding voor die reizigers in uw leven (of gewoon een traktatie voor uzelf!)

17. Wees niet bang

De wereld is lang niet zo gevaarlijk als de media het laten zijn. Houd schouwende situaties in de gaten, maar laat dat niet de focus van je hele reis zijn. Gebruik gezond verstand en het komt goed. De meeste mensen zijn vriendelijk, betrouwbaar, vrijgevig en bereid om je te helpen.Dit geldt ook voor vrouwen. Ik besef dat ik geen vrouw ben, maar ik heb veel ervaren vrouwelijke reizigers ontmoet die het met me eens zijn.

18. Raak kwijt op doel

Als je de delen van de stad wilt zien waar echte mensen wonen en werken, moet je ze bezoeken. De beste manier om dit te doen is te voet – zonder precies te weten waar je naartoe gaat. Noteer de naam van uw hotel, zodat u indien nodig een taxi kunt terugvinden, kies vervolgens een richting en begin te lopen.Maak je ook geen zorgen over het strompelen in gevaarlijke buurten, omdat de lokale bevolking je over het algemeen waarschuwt voordat je zover bent.

19. Eet lokaal voedsel

Denk je dat je al weet hoe Mexicaans eten smaakt? Je hebt waarschijnlijk ongelijk. Proef een beetje van alles als je reist, vooral als je niet weet wat het is. Vraag de lokale bevolking om aanbevelingen. Eet straateten van leveranciers met grote lijnen vooraan.Ik ben slechts twee keer erg ziek geweest tijdens mijn reizen. Wees niet bang voor het eten.

20. Zeg ja vaak

Wees impulsief en zeg ja wanneer iemand je willekeurig uitnodigt om hun familie te ontmoeten, een nieuwe activiteit te proberen, of een plek te verkennen waarvan je niet wist dat die bestond. Het zijn deze onverwachte en ongeplande situaties die je reis extra pit geven en later altijd de beste verhalen worden.Accepteer de vriendelijkheid van vreemden als je op reis bent – je hebt genoeg kansen.

21. Vertragen

Probeer niet 6 landen in 6 weken reizen te proppen. Alle goede dingen gebeuren wanneer je echt de tijd neemt om te verkennen. Je leert over activiteiten die niet in je gids staan ​​en ontmoet mensen die je graag rondleiden.Ik kan eerlijk zeggen dat er GEEN van mijn beste reiservaringen plaatsvond binnen de eerste paar dagen na aankomst. Besteed meer tijd op minder plaatsen voor maximaal plezier.

22. Houd goede aantekeningen

Mijn geheugen voor details is slecht. Toen ik 7 jaar geleden voor het eerst de wereld begon te reizen, heb ik geen goed dagboek bijgehouden en nu heb ik er spijt van. Informatie zoals de namen van mensen die ik heb ontmoet, gesprekken die ik had, gevoelens over een nieuwe ervaring of hoe een bepaalde stad rook.Als je ooit over je reizen wilt schrijven, zijn deze details handig. Tegenwoordig gebruik ik een ongelooflijke notitie-app genaamd Evernote, die ik gebruik als mijn 2e brein. Zo handig voor allerlei toepassingen – van planningstochten tot later over journaling.

23. Breek uit je comfortzone

Daag jezelf uit om dingen te proberen die je normaal angstig maken. Hoe meer je dit doet, des te meer angst verdwijnt. Geen wandelaar? Ga op meer wandelingen. Heeft u moeite om met vreemden te praten? Praat met iedereen. Bang voor raar eten? Eet het raarste wat je kunt vinden.De reden waarom dit zo goed werkt tijdens het reizen is omdat alles al zo anders is, wat is een nieuwe / ongemakkelijke ervaring?

24. Plan niet te veel

Ik ineenkrimpen wanneer lezers vragen hoeveel dagen ze moeten doorbrengen in een bepaald land of stad. De waarheid is dat ik geen idee heb wat je leuk zult vinden of wie je zult ontmoeten. Ik dacht dat ik in een week of twee door Nicaragua zou raasden, maar daar uiteindelijk vier maanden woonde.Mijn advies is om een ​​startpunt, 1 of 2 must-do activiteiten en een eindpunt (of niet) te kiezen. Laat het universum dan de rest bepalen.

25. Verpak minder spullen

Je hebt geen 1/2 versnelling nodig waarvan je denkt dat je ze doet om overal naartoe te reizen. We hebben het allemaal gedaan. Het is een recht van doorgang voor reizigers om langzaam beter te worden in het inpakken van minder. Mijn eerste rugzak was 70 liter vol, mijn huidige tas is slechts 38 liter.Als een full-time vagabond past alles wat ik bezit op mijn rug. Als u niet zeker weet of u iets inpakt, hebt u het niet nodig. Het is ook mogelijk om de meeste dingen te kopen in het land van bestemming als je ontdekt dat je ze nodig hebt.

26. Luister naar podcasts

Podcasts zijn geweldig. Het is alsof je je eigen persoonlijke radiostation maakt en het vult met shows en muziek waar je altijd naar wilt luisteren. Ik had nooit gedacht dat ik echt uitkijk naar een 10-uur durende busrit. Maar met podcasts is het mogelijk (wel, zolang de stoelen comfortabel zijn).De tijd vliegt voorbij terwijl je luistert naar ongelooflijke verhalen, leuke muziek of interviews met experts. Hier zijn enkele van mijn favorieten: Dit Amerikaanse leven, De mot, Tim Ferriss Show, Radiolab en Smart Passive Income.

27. Behandel je lichaam goed

Reizen kan je lichaam van de kaart werpen. Wanneer u van plaats naar plaats reist, is het moeilijk om een ​​trainingsroutine te behouden en velen van ons verslappen. Of we slapen niet genoeg. Of we eten te veel cupcakes. Ik ben schuldig aan het niet flossen van mijn tanden.Vergeet niet om aardig te zijn voor je lichaam. Zorg voor voldoende slaap, blijf gehydrateerd, eet gezond, gebruik zonnebrandcrème en oefen vaak (bekijk deze routine van het lichaamsgewicht, geen gym vereist!). En ja, ook flossen denk ik.

28. Blijf in contact

Vergeet niet om van tijd tot tijd uw familie en vrienden te bellen. Misschien verras ze en ga old-school door een ansichtkaart te sturen (het is in de post, mama!). Reizen is niet eenzaam, verre van dat. Je ontmoet constant andere mensen. Maar veel van die relaties zijn vluchtig. Dus het is belangrijk om een ​​sterke band te onderhouden met de mensen die je het beste kennen.

29. Ga van de platgetreden paden af

Ik weet dat het cliché is, maar je moet het nog steeds proberen. Zoek interessante en ongewone plaatsen die niet veel toerisme zien. Veel gedenkwaardige reiservaringen zijn me overkomen in gebieden die niet gemakkelijk te bezoeken zijn. Ga in ieder geval op reis naar populaire sites, maar sluit andere locaties niet uit, alleen omdat ze zich niet op het toeristenpad bevinden.Realiseer je wel dat alleen al omdat een gebied afgelegen of gevaarlijk is, niet noodzakelijkerwijs betekent dat je een levensveranderende ervaring hebt.

30. Vergeet de reisverzekering niet

Niemand denkt ooit dat ze tijdens het reizen ziek, gewond of beroofd zullen worden. Maar het gebeurt. Ik heb mijn hoofd op een vulkaan gesneden, Dengue-koorts opgelopen en mijn laptop aan dieven verloren. Met een reisverzekering hoeft u zich geen zorgen te maken over enorme ziekenhuisrekeningen of gestolen spullen wanneer het uiteindelijk gebeurt.Voor allerlei uitstapjes, van een weekend tot een paar maanden, raad ik altijd World Nomads Insurance aan.

Vergelijkbare artikelen

Alles over Ghana

2 jaar geleden

Alles over Zweden

1 jaar geleden

Only registered users can comment.