Vignet Slovenië

Vignet Slovenië

Het Sloveens woord voor vignet is vinjeta. Het is verplicht voor een personenauto’s en andere voertuigen die minder dan 3,5 ton wegen. Het staat dan op de voorruit als het bevestigd is als vignet. Voertuigen die meer dan 3,5 ton wegen dus bussen en vrachtwagens en hun gebruiken een elektronische systeem genaamd tolsysteem darsgo. De vignetten zijn verkrijgbaar bij verschillende tankstations en kantoren van de Dars. Of de supermarkt Mercator en ook sommige kioskketens. In het buitenland is het ook goed verkrijgbaar zoals in Oostenrijk, Hongarije en Kroatië. Een andere aantal verkooppunten zijn ook in Polen en Roemenië.

Het is vanaf nu ook niet meer mogelijk om in Slovenië te komen zonder een vignet. Het is verplicht op de autosnelwegen een vignet op je vooruit te hebben. Dit geldt dan wel voor motorvoertuigen tot en met 3500 kg. Het ligt er wel aan welke vignet je nodig heb per soort auto die je rijdt. Vignet 1 is verplicht voor motorfietsen, Vignet 2A is verplicht voor campers en motorrijtuigen die langer zijn dan 1 meter en 30 centimeter maar dan wel gemeten vanaf de vooras. Het maakt hierbij niet uit of je rijdt met of zonder een aanhangwagen of een caravan. Vignet 2B is verplicht voor campers en motorrijtuigen die langer zijn dan 1 meter en 30 centimeter en dan gemeten vanaf de vooras.

De kosten van een vignet in Slovenië zijn per soort auto of bus verschillend. Het ligt er dan ook aan voor hoeveel dagen je het nodig hebt.

Dit zijn de kosten

  • Vignet 1 : 7 dagen kost 7,50 euro
  • 6 maanden kost 30 euro
  • 12 maanden kost 55 euro
  • Vignet 2a : 7 dagen kost 15 euro
  • 6 maanden kost 30 euro
  • 12 manden kost 110 euro
  • Vignet 2b : 7 dagen kost 30 euro
  • 6 maanden kost 60 euro
  • 12 maanden kost 220 euro

Het is dus erg belangrijk dat je met een vignet Slovenië in gaat anders loop je het riscio om een boete te krijgen. De wegen worden dagelijks streng gecontroleerd door medewerkers van Dars. Ze staan vooral langs snelwegen, parkeerplaatsen en vlak voor je de grens over gaat. Het is dus ook verplicht om de vignet zichtbaar te maken door het onder uw vooruit te plaatsen. Is dat niet zo? Dan kan je maar liefst een boete krijgen die op kan lopen tot 300 euro.

Vergelijkbare artikelen

Alles over Ghana

1 jaar geleden

Lissabon

3 jaar geleden

Only registered users can comment.