Zuid-Holland

Een van de meest bewoonde provincies van Nederland. In 2017 is gemeten dat er maar liefst 3,65 miljoen inwoners in de provincie wonen. Volgens het CBS wordt dit de komende jaren alleen maar meer. 

Zuid-Holland is een erg leuke provincie. De provincie is verdeeld in 6 regio’s: Bollenstreek, Groenehart, Haaglanden, Rijnmond, Alblasserwaard-Drechtsteden en Zuid-Hollandse Eilanden. De meest bekende is de Haaglanden, dit komt door zijn mooie grote strand die langs de kust van Nederland ligt en Den Haag. Den Haag is een van de grootste steden van Nederland.

In 2015 is er gemeten dat er 2,3 miljoen inwoners zijn in Den Haag, naast Den Haag heb je nog een grote stad genaamd Rotterdam. Rotterdam heeft een inwoner aantal van 600 duizend. Rotterdam is daarnaast wel een van de grootste welvaart punten van Nederland, dit komt door de haven in Rotterdam. Er is gemeten dat in 2018 469 miljoen ton aan vracht is binnen gekomen. Dit is enorm veel. Zo is de haven als 11e geëindigd op de wereldrang lijst van grootste havens ter wereld. 

Rotterdam is dus voornamelijk bekend op zijn grote haven. Daarnaast heb je de langste strand van Nederland die ook wel bekend staat als Scheveningen en die voor 150 km doorloopt naar het noorden van het land. De strand bevind zich aan de West kust van Nederland. Dit stuk strand loopt van Hoek van Holland helemaal door naar het stadje Huisduinen. Dit stuk strand van maar liefst 150 km wordt een keer doorbroken door de Noordzee kanaal. 

Zuid Holland is rijk aan toerisme plekken zo heb je: in Den Haag (ook wel stad aan zee genoemd) de bekende strand Scheveningen met hierop een mooie pier. In Rotterdam is de haven niet zo aantrekkelijk voor toerisme maar de Erasmus brug is wel een uitkijk punt. Dit komt door zijn mooie design en grootte. Keukenhof is ook erg aantrekkelijk voor de toerisme. Zo kwamen er in 2018 al meer dan 1 miljoen toeristen op de bloemenpark af. De kinderdijk, hier heb je de molens staan waar Nederland super bekend om is. De kustplaatsen van Zuid holland zijn ook erg in trek bij de toeristen zo heb je de plekken: Scheveningen, Noordwijk, Kijkduin en Katwijk. Deze 4 plekken worden het meest bezocht als het gaat om toerisme die naar de badplaatsen van Nederland toe willen. 

Den Haag is de hoofdstad van Zuid Holland en heeft maar liefst 52 gemeenten onder zich vallen, daarop volgend Rotterdam met maar 14 gemeenten onder zich. Dit is veel minder dan in Den Haag. Dat terwijl Rotterdam zelfs qua oppervlak groter is als Den Haag. 

De komende tijd zijn er veel evenementen in Zuid Holland, Zuid Holland is een van de meest geschikte plekken in Nederland om uit te gaan. Zo zijn er veel festivals in de provincie en veel uitgaan gelegenheden.  Naast het feit dat er veel toeristen op de steden van Zuid Holland af komen komen er ook erg veel Nederlanders op af. Dit alleen al om dat Zuid Holland meer te bieden heeft dan bijvoorbeeld Overijssel. 

Kortom Zuid Holland is een erg grote Provincie met een ruime assortiment aan plekken waar veel toeristen op af komen. En zeker de moeite waard om eens te bezoeken hoe die provincie er uit ziet en wat je hier kunt doen. 

Riva Hotel Den Haag

Vergelijkbare artikelen

ALLES OVER ENGELAND

1 jaar geleden

Auto motorblokken

2 jaar geleden 0

Openbaar vervoer

2 jaar geleden

Only registered users can comment.