Muziek instrumenten

Muziek word gemaakt met behulp van instrumenten. De bekendste instrumenten kent iedereen wel. De piano, gitaar, trompet, drum, viool en zo heb je er nog veel meer. Het geluid van een muziekinstrument is de basis van een lied. Meestal wordt er een piano gebruikt tijdens het mixen & masteren van muziek.

Er zijn veel verschillende piano’s. Zo heb je een Buffetpiano en vleugel. De Buffetpiano kan als huiskamerpiano gezien worden. De snaren zijn aangebracht in een verticaal vlak. Meestal staat deze piano tegen een muur aan. Er is namelijk niet zo veel ruimte voor nodig. Een punt is wel dat deze piano een stuk minder sterk klinkt als de vleugelpiano. In een vleugel zijn de snaren aangebracht in een horizontale vlak. Dit instrument wordt vaak gebruikt bij concerten wegens beter geluidsprojectie. Dit zorgt voor een grotere volume en een fijne beheersing van speeltechniek.
Een gitaar is een snaarinstrument. Het bespeeld met een plectrum of vingers. Er zijn veel verschillende gitaarsoorten. Zo heb je klassieke gitaar. Dit is een gitaar van  nylon snaren en  bassnaren zijn metaal omsponnen zijdevezels.
De trompet is een blaasinstrument, wat afkomstig is van de koperblazers familie. De trompet heeft hoge heldere toon. De afstand tussen het mondstuk tot aan de beker is ongeveer 50 centimeter. De trompet word in verschillende genres gebruikt. Vooral klassieke muziek en Jazz zijn genres waar de trompet vaak wordt gebruikt. Er zijn zoveel soorten trompetten. Behalve de gangbare trompetten in verschillende volumes zoals B♭, C, D, E♭, F, etc. Heb je ook trompetten zoals de piccolotrompet, dit is de kleinste soort trompet die afgestemd staat op B♭ of A. Deze piccolotrompet wordt geleverd met twee stembuizen. De bastrompet is een instrument dat vaak word bespeeld door trombonisten.
De viool is een snaarinstrument, die bestaat uit vier snaren. Het is de kleinste van de vioolfamilie en heeft de hoogste bereik. Het geluid komt van de trillingen die de snaren maken. Er bestaat ook een vijfsnarige viool. Deze viool is dan niet elektrisch, maar is opgebouwd uit de vier snaren G-D-A-E en dan nog een dikkere snaar zoals de C. Dit heeft de altviool. Je hebt ook verschillende maten bij de violen. Deze worden in maten gebouwd. De meest gangbare viool is het type 4/4 en de maat bij deze viool is 58,4 cm bij de 3/4 is het 55,9 cm, 1/2 is het 50,8 cm, 1/4 heeft een maat van 47cm, de 1/8 is 41,9 cm en als laatst heb je de 1/16 en die is 35,6 cm. Als laatst wil ik het drumstel gaan behandelen. Een drumstel is een verzameling van slagenwerkinstrumenten. Je hebt de normale drumstel, maar ook een elektrische.

Vergelijkbare artikelen

Top films 2014

6 jaar geleden 0

Salsa dansen

5 jaar geleden 0

Only registered users can comment.