Foto’s bewerken photoshop

Er zijn veel verschillende programma’s beschikbaar voor het bewerken van foto’s. De bekendste blijft toch wel Adobe Photoshop. Dit is een grafisch programma wat ontwikkeld is door Adobe en is bedoeld voor het bewerken en aanpassen van foto’s. Photoshop kun je op bijna elk OS gebruiken. Windows en macOS zijn comptabel met deze software. Vroeger was er ook een versie beschikbaar voor Unix ( Linux software ). Tegenwoordig kunnen Linux gebruikers, gebruik maken van CodeWeavers.

Photoshop brengt een aantal handige functies wat betreft het bewerken van foto’s. Photoshop is zeer uitgebreid programma, maar ik zal een aantal functies ter sprake brengen. kan je een foto op veel verschillende aspecten veranderen. Je kunt bijvoorbeeld de belichting aanpassen. Met de histogram kun je snel zien of een foto goed belicht is. Foto’s die niet voldoende belicht zijn kun je bewerken met de functie Niveaus (Levels). Wil je jezelf naast jouw favoriete idool zien? Dat kan met Photoshop! Je kunt door middel van slim selecteren jezelf met een magnetische lasso selecteren en daarna plakken naast jouw idool. Deze functie wordt vaak gebruikt bij promotieprojecten. Denk bijvoorbeeld aan een headliner. Een andere functie die populair is, is retoucheren. Dit doe je met de kloonstempel. Je kunt hier mee een mooi stukje van de foto over laten lopen op een lelijk stukje.
De functie die het meest wordt gebruikt tijdens het Photoshoppen zijn de effecten en plug-ins. Je kunt ook honderden filters kiezen. Je kunt hier denken aan filters die ervoor zorgen dat de foto een oud tintje krijgt, maar je hebt ook filters die ervoor zorgen dat de achtergrond onscherp wordt. Dit doet men vooral bij portretfoto’s, zodat het lijkt dat de foto is gemaakt met een groot diafragma. Als je in een Photoshop programma werkt zal je merken dat niet elke filter relevant is, maar dat het wel leuk is om uit te proberen.
Je kunt de foto bewerken met de behulp van RAW. Dit zorgt ervoor dat het ruwe en onbewerkte materiaal gebruikt wordt van de camera. Zo kun je precies zien wat je kunt bewerken en kun je meerdere functies gebruiken.
Photoshop heeft om de paar maanden een update, waardoor de functies verbeterd of aangepast worden. Er is ook een mogelijkheid om een fotocollage te maken. Je kunt zo jouw vakantiefoto’s in een mooie vakantiecollage stoppen. Zodat het een mooier effect krijgt en ’t blijft een geheel. Bij Adobe Photoshop kun je zeer gemakkelijk met een klik op de Ctrl-toets een digitale fotocollage. Je selecteert dan meerdere foto’s met de Ctrl-toets en selecteert dan de optie ‘maak fotocollage’. Er zijn verschillende soorten collages waar je dan uit kunt kiezen. Ook is het mogelijk om bepaalde effecten toe te voegen bij de fotocollages.
Ik gebruik Photoshop, vooral voor zakelijke dingen. Ik maak banners en logo’s en ontwerp bepaalde ontwerpen voor website. Maar Photoshop is ook prima te gebruiken voor privé gebruik. Je kunt zo jouw eigen profielfoto’s bewerken. Zo heb je een optie om jouw tanden wit te maken en zo kun je puistjes en andere viezigheden van jouw gezicht weghalen.

Vergelijkbare artikelen

Manta

6 jaar geleden 0

Leger

6 jaar geleden 0

Kentrosaurus

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.