Dinosaurussen in tekenfilms

Dinosaurussen zijn hele bekende diertjes ook voor in tekenfilms. Ze zijn heel bekend en zijn de vriend van iedereen. Jongen of meisje maakt niet uit er zijn heel soorten waar iedereen zijn eigen keus kan hebben. Er zijn wat dinosaurussen die wat meer voor meisjes zijn en voor jongens zijn er ook hele stoere soorten. In Nederland hebben we veel series voor kinderen waar ze in voorkomen. Als je kijkt op kinderzenders zijn er heel veel series op maat. Kleine kinderen en al wat oude kinderen vinden het geweldig. We kijken hierbij dan naar kinderen die jong zijn van 1 tot 12 jaar. Ze vinden het geweldig en de aandelen en kijkcijfers stijgen dan ook heel erg. Dit is erg fijn voor de kinderzenders die zich gaan uitbreiden op dit gebeid om zo nog meer mensen te trekken voor hun kanaal. Dit is ook marketing wat erg belangrijk is voor de samenleving.

Series

Hierboven werd al vermeld dat er veel tekenfilms en veel tekenseries zijn maar er zijn heel veel soorten die op verschillende zenders en met verschillende tijden worden uitgezonden. Zo hebben we bijvoorbeeld Pororo & zijn vriendjes. Dit is een serie die veel kijkcijfers trekt voornamelijk bij de jonge kinderen en dan voornamelijk jongens. Je heb ook nog de good dinasaur dit is een tekenfilm over dinosaurussen die in bijna alle talen is gesproken. Acteurs doen de stemmen van de dinosaurussen zodat je een eigen film in je eigen taal heb. Eigenlijk best leuk dus, maar je moet er wel op letten dat je oppast met de kosten. Je moet zo’n film of serie wel eerst kopen voordat je de uitzendrechten krijgt.

Ontstaan van de tekenfilms

Het ontstaan van de tekenseries komen voornamelijk van de boeken vandaan. Veel kinderen en dan voornamelijk jongens vinden het cool om te kijken in de grote dinosaurus boeken. Ze kunnen zich helemaal hierin vinden. Als je kijkt naar de boeken die verkocht worden werd er veel marketing naar gedaan. Niet alleen boeken moesten goed verkocht worden maar ook op tv moest er wat aan gedaan worden. Het grootste vraagstuk was: hoe kunnen we de kinderen blij maken met dit onderwerp en er toch veel geld aan verdienen om zo meer omzet te draaien. Tot op het heden zijn er hele leuke series gaande op de tv en kinderzenders. Je kan altijd kijken op welk tijdstip dan ook is er wel iets bezig er zijn heel veel kinderkanalen ook uit het buitenland.

Dinosaurus tekenfilms op YouTube

Het grootste concurrentie gebied op dit onderwerp is het altijd groeiende YouTube. In Nederland wordt veel gekeken op beide zenders. YouTube doet het erg goed en is zeker koploper, het is dan ook veel makkelijker om bijvoorbeeld op de IPad iets te kijken dan de tv helemaal aan te zetten. Toch twijfelen veel mensen omdat op YouTube niet alles 100% veilig is en er altijd andere filmpjes voorbij kunnen komen. Ook heeft YouTube een minder punt als het om reclames gaat hoewel de zenders op tv er ook last van hebben.

Vergelijkbare artikelen

Top 10 Films 2015

5 jaar geleden 0

Top films 2014

5 jaar geleden 0

Only registered users can comment.