Muziek

Iedereen luistert wel eens muziek. In de auto, op de fiets, op het werk of je hoort het misschien wel in de supermarkt. Er zijn verschillende muziekgenres. Van blues tot pop tot klassiek tot weer rock. Iedereen heeft zijn eigen muzieksmaak en luistert naar zijn eigen genre.

popmuziek

Het bekendste muziekgenre is natuurlijk popmuziek. Popmuziek kent vele bekende artiesten. Artiesten uit Amerika, Canada, Groot Brittannië en zelfs Nederland kent een hoop beroemde popartiesten. Maar wat is nou eigenlijk popmuziek? popmuziek staat voor populaire muziek. Popnummers zijn eigenlijk altijd wel op de radio te luisteren bij verschillende radiostations. Bijna iedereen vindt popmuziek leuk, omdat het veel op de radio te horen is. Bekende pop idolen van vroeger waren, Elvis Presley en Michael Jackson. Een bekende popidool van deze tijd is vooral Justin Bieber. Er zijn ook veel zangprogramma’s waar nieuwe idolen uitkomen. Programma’s zoals, Idols, The voice of Holland en talentenjachten.

Klassieke muziek

Klassieke muziek is al heel oud. Klassieke muziek bestaat al sinds de middeleeuwen. In de klassieke muziek bestaan er nog verschillende soorten klassieke muziek, bekende soorten hiervan zijn, Barok en Renaissance.  De allerbekendste is wel barok en de allerbekendste componist van de barokmuziek kent eigenlijk iedereen wel, Johann Sebastian Bach of terwijl Bach. Bach was niet alleen componist voor muziekwerken, hij was ook een muziekdocent. Klassieke muziek wordt vaak gespeeld door een harmonie, omdat er in een harmonie strijkinstrumenten zitten en klassieke muziek veel strijkinstrumenten bevat. Andere bekende klassieke muziek componisten zijn, Mozart en Beethoven.

Rock Muziek 

Rockmuziek bestaat nog niet extreem lang. Sinds 1950 is rockmuziek echt bekend en populair geworden. Rockmuziek bestaat weer uit verschillende soorten rockmuziek. Voorbeelden hiervan zijn heavy metal, hard rock en punk rock. Rockmuziek bestaat vooral uit drie instrumenten, basgitaar, drums en een gitaar. Vaak is er ook nog een zanger of zangeres bij. Heavy metal bestaat vooral uit snelheden in de muziek, hard rock heeft niet alleen snelle nummers maar ook rustige nummers. Punk rock is meer wat ruwig. Er bestaan aardig wat punkrock groepen maar de bekendste punk rock groep is Sex Pistols. 

Reggae

Reggae is een vorm van chille muziek. De muziekgenre komt uit Jamaica. De bekendste reggaezanger is Bob Marley. Bob Marley is misschien zelfs wel een van de bekendste artiesten in de wereld.Bekende liedjes van Bob Marley zijn ‘three little birds’ en ‘one love’. De nummers worden nog regelmatig op de radio gedraaid. De nummers van Bob Marley staan ook elk jaar in de top 2000 op radio 2 en hebben vaak een hoge plaats in de top 2000. De bas en drum worden het meest gebruikt in de reggae muziek. De muziek wordt nog regelmatig geluisterd en wordt zelfs af en toe nog in de club gedraaid. Rond 1960 begon de reggae een beetje en werd er meer geluisterd naar de muziekgenre. 

Blues

Blues bestaat al een tijdje. De muziekgenre bestaat al ongeveer rond 1860. In de bluesmuziek wordt vooral gebruik gemaakt van de instrumenten, trompet, drums, saxofoon, piano, gitaar en drums. Ook is zang toepasselijk in de bluesmuziek. Onder de jongere wordt bluesmuziek niet heel erg geluisterd.

Vergelijkbare artikelen

Top 10 series

6 jaar geleden 0