Plesiosaurus

Plesiosaurus

De plesiosaurus is een dinosaurus soort die leeft onder water. Het is een van de grootste dino’s die leeft onder het water. De plesiosaurus is al miljoenen jaren lang uitgestorven. Door evaluatie zie je dat deze dino soort zich heeft ontwikkelt tot een reptiel. Deze dino soort was een aparte dino. Hij zag er een beetje vreemd uit. Het leek eigenlijk wel een beetje op een giraffe. Deze dino had een hele lange dunne nek en een groot onderlichaam.

Dieet

De plesiosaurus was een omnivoor. Deze dino at zowel vis als planten. Ook kleine zeewezens werd opgegeten. De plesiosaurus is een jager. Door zijn lange nek vangt hij heel veel vis.
Gewicht en lengte
Deze Plesiosaurus was een hele grote dino hij kon wel 7 tot 8 meter lang worden. Hij kan wel een paar ton wegen. De dino kon goed zwemmen. Door zijn lange nek kon hij goed vissen vangen en hij had een soort flippers aan de zijkant om zo sneller te kunnen zwemmen. Net zoals bij reptielen.

Periode en tijdvak

De plesiosaurus is al heel oud en leefde ongeveer 80 miljoen jaar terug. Nu bestaat de plesiosaurus niet meer maar er is wel een soort gelijke dino. Veel mensen geloven in de verhalen van de mythe van het monster van lochness. Het monster van lochness is een verhaal gebaseerd op een hele grote dino vis die is gesignaleerd in een meer genaamd lochness. De plesiosaurus is een dino die het meeste bij dit monster in de buurt komt. Heel veel mensen denken dat dit monster echt bestaat. Het verhaal is zo bekend geraakt omdat je het monster alleen met eigen ogen kunt zien. Het monster is nog nooit op camera vastgelegd. De plesiosaurus zwemt ook het liefst in dat soort meren. Het was een lang beest die andere vissen ging eten.

Algemene informatie

Deze dino genaamd Plesiosaurus had een bijzonder wervelkolom. Deze dino had enorm veel botten en een hele lange nek. Net zoals bij een giraffe bestaat dit beest uit een hele lange wervelkolom. Deze vis was een aparte soort. De meeste vissen hebben 2 vinnen aan de onderkant en een grote vin op de achterkant. De plesiosaurus had 4 grote vinnen. 2 aan de onderkant en 2 aan de bovenkant. Zo kon hij zicht goed draaien onderwater. En omdat hij z’n lange nek had kon hij goed jagen. Ook hebben de meeste dieren onderwater een staart om zicht voort te bewegen. De plesiosaurus had een aparte staart. Op deze staart zaten namelijk geen vinnen. Net zoals bij een krokodil.

Ontdekking

in 1823 werden er veel botten gevonden van deze plesiosaurus in de rotsen van een groot gebied genaamd de liasgroep. Er waren verschillende archeologen en fossiele jagers op pad om zo veel mogelijk botten en geraamte te vinden. De plesiosaurus was een van de eerste dino’s die werd gevonden die onder water leefde. Het was een spectaculaire vondst. De plesiosaurus kreeg een eigen naam van de archeologen namelijk “close hagedis” .
Voortplanting en natuurlijke vijanden
Hoe deze beesten zich hebben voortgeplant is voor ons natuurlijk niet duidelijk. We zijn er zelf natuurlijk niet bij geweest maar hooggeleerde mensen denken te weten hoe ze ongeveer zichzelf hebben voortgebracht. De dino was heel groot en dus denken de mensen dat ze te zwaar waren om uit het water te komen en om zo eieren te leggen op het land. Dus daarom denken de mensen dat net als bij mensen het dier z’n jonge in de buik heeft gebaard. De plesiosaurus heeft geen vijanden. Er zijn geen andere dino’s die deze dino opeet terwijl de dino nog leeft.

Vergelijkbare artikelen

Albert Einstein

5 jaar geleden 0

Fallout 4

4 jaar geleden 0

Poker toernooien

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.