Linzensoep met prei

Linzensoep met prei

Linzensoep is erg lekker en kan op erg veel verschillende manieren gegeten worden. hieronder zal je een paar recepten vinden hoe je linzensoep met prei kunt maken.

Linzensoep met geitenkaas en prei

Benodigdheden voor linzensoep met geitenkaas en prei: 3 fijngehakte takjes bladselderij, 200 g zachte geitenkaas, 150 g gedroogde rode linzen, anderhalve kippenbouillon van tablet, 1 blik van 400 g tomatenblokjes, 2 tl paprikapoeder, 2 tl gemalen komijn, 1 verkruimelde gedroogde rode chilipeper, 2 knoflooktenen, 1 stengel prei, 1 el olijfolie.

Bereidingswijze:

Om mee te beginnen pakken we een ruime pan en hier verwarmen we olie in en bakken we de prei ringen in voor zo’n 2 tot 3 minuten. Daarna kun je de chilipeper, komijn, paprikapoeder en knoflook toevoegen en dit in zijn geheel nog één minuut laten bakken. Dan voegen we de tomatenblokjes erbij en schenken we de bouillon er ook bij. Als je dit gedaan hebt is het tijd om de linzen erdoor heen te roeren en breng dan alles rustig aan de kook. De linzen hoeven niet voor te weken. Dan zet je de soep op een laag vuurtje en laten we dit voor 30 tot 40 minuten zachtjes koken totdat de linzen uit elkaar beginnen te vallen. Tussentijds moet je de soep wel regelmatig eventjes door roeren. Dan is het nu tijd om de soep op smaak te brengen, doe dit met wat peper en zout. Als de soep op smaak is kun je deze in kommetjes verdelen en de geitenkaas verbrokkelen en hier bladselderij overheen strooien. Deze soep is erg lekker als je er warme afbakbroodjes bij eet.

Turkse linzensoep met prei

Benodigdheden voor Turkse linzensoep met prei voor vier personen: 250 g linzen, 2 aardappelen, 2 preien, 2 kippenbouillontabletten (vegetariërs kunnen ook groentebouillon gebruiken), 30 g boter, 75 g witte rijst, 2 uien, 2 knoflook teentjes, 2 el zonnebloemolie en peper en zout.

Bereidingswijze:

Als eerste gaan we de linzen en de witte rijst wassen, doe dit in een zeef onder koud stromend water. Dan gaan we de aardappelen schillen en snijden we ze in grote stukken. Vervolgens gaan we de ui pellen en deze fijn raspen. Hierna gaan de we prei schoonmaken en in ringen snijden. Pak er een snelkookpan (als je geen snelkookpan hebt pak dan een gewone kookpan en kook de soep dan in ongeveer 35 minuten gaar) bij en doe hier ongeveer 2 liter water in, voeg dan de witte rijst, de linzen, de stukken aardappel, geraspte ui en de prei ringen in. Doe dan de deksel op de pan en breng deze onder druk. De soep moet je voor zo’n 15 minuten laten koken. Voordat je de snelkookpan gaat openen moet de deze goed afkoelen met koud water. Als deze is afgekoeld open hem dan. De inhoud moet je zeven en gaan pureren, dit kun je door met een keukenmachine, mengbeker of met een staafmixer. Daarna gaan we de bouillonblokken oplossen in 2 dl koken water. Pak er dan een koekenpan bij en verhit hier de olie in. Voeg dan de kippenbouillon toe en meng dit door de soep. Dan kun je nu de soep op smaak brengen met wat peper en zout. Dan kun je nu opscheppen en genieten van de heel dikke soep.

Vergelijkbare artikelen

Pepernoten

6 jaar geleden 1

Pannenkoekenbeslag

7 jaar geleden 0

Parmezaanse kaas

7 jaar geleden 0

Only registered users can comment.