Pteranodon

Ontstaan Pteranodon

De Pteranodon is een dinosaurus die behoort tot de groep vliegsoorten. Het dier werd ongeveer 200 miljoen jaar geleden ontdekt en het dier stier ongeveer 85 miljoen jaar geleden in de tijd van het krijt. Men beweert dat de Pteranodon eigenlijk geen dinosaurus soort is maar een vliegend reptiel. De eerste fossielen van de Pteranodon werden gevonden rond 1870 in Noord-Amerika in Kansas. In 1876 werden er meerdere fossielen gevonden in Noord-Amerika en op dat moment ook in Europa. In 1876 werden er meer dan 1000 fossielen van de Pteranodon gevonden. Waar de onderzoekers ook achter kwamen was dat de Pteranodon geen tanden had. Leefgebied Pteranodon De Pteranodon leefde 85 miljoen jaar geleden in Noord-Amerika. Later vlogen de Pteranodon ook naar Europa toe om daar te kunnen leven. Het leefgebied van de Pteranodon is daarom over het algemeen ook heel erg beperkt, ondanks dat ze leefden in Europa en Noord-Amerika. Een van de redenen was dat de Pteranodon enorm veel vlogen naar gebieden en daardoor lijkt of het een dier is wat overal leeft. Niets is minder waar, want het dier leeft alleen in Noord-Amerika. Verder is het nog zo dat het dier ook in de buurt van de Golf van Mexico heeft geleefd en in een deel van Canada. Het dier kwam in de Verenigde Staten werd vaak gezien aan de westkant van het land. Af en toe werden de dieren wel is op andere gebieden gezien, maar dit was niet officieel het leefgebied van de Pternodon.

Gewicht en lengte Pteranodon

De Pteranodon is een heel lang dier met enorm weinig gewicht. Dit komt omdat de Pteranodon maar 3 kilo aan vliegspieren heeft. In totaal is de Pteranodon 6 meter lang en weegt dit dier ongeveer 30 kilo. De Pteranodon heeft door zijn gewicht een enorm voordeel wat betreft vliegen. De Pteranodon heeft een vliegsnelheid van 35 tot 50 km per uur. De Pteranodon was de grootste vliegsoort ter wereld en momenteel is het dier dat nog steeds, ondanks dat het een uitgestorven diersoort is. Het is tevens ook een van de snelste vliegsoorten ter wereld.

Vijanden Pteranodon

De Pteranodon had eigenlijk geen natuurlijke vijanden. Er wordt beweert dat de Pteranodon een vijand was van de roofpterosauriers, omdat deze dieren altijd joegen op de Pteranodon en probeerde ze dood te maken. Verder werd de Pteranodon vaak gepakt door een dier genaamd de theropode.

Eten Pteranodon

De Pteranodon zijn in principe roofdieren. Dat komt omdat de Pteranodon heel veel vis eet en af en toe wel eens vlees. De Pteranodon vangt zijn vissen door er in te prikken met de mond. Een specialiteit van de Pteranodon is zijn vermogen en snelheid om te kunnen vliegen. De Pteranodon maakte het voedsel wat zij wilde eten niet in stukjes maar propte het als het ware in 1 keer in de mond en ging er vervolgens op kauwen tot het dier het kon doorslikken. Verder eet de Pteranodon soms ook wel eens wat planten alleen de voorkeur van de Pteranodon gaat toch uit naar vis en soms ook wel eens vlees.

Vergelijkbare artikelen

Tales of Zestiria

4 jaar geleden 0

Gokautomaten

6 jaar geleden 0

Archaeopteryx

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.