Pekingeend

Je hebt twee soorten pekingeend namelijk pekingeend ( gerecht )en pekingeend (vogel).Pekingeend ( gerecht)Pekingeend is een gerecht dat uit het Noordoosten van China komt, de naam van het gerecht is gebaseerd op de Chinese hoofdstad Peking. Het is een van de bekendste gerechten in Beijing. Pekingeend word al sinds eeuwen gefokt in het Noorden van China. In Nederland en over de hele wereld word de pekingeend gehouden voor haar vlees en eieren.Hoe te gebruiken?De beste manier om een Pekingeend te bereiden is om het vlees een nachtje in de koelkast te laten ontdooien of in een bak met lauw water zetten. Vervolgens als je het vlees uit water haalt moet je het met keukenpapier goed droog deppen. Je moet de oven voor op 200-200 ºC verwarmen. De Pekingeend moet ongeveer 30 tot 35 minuten in de oven bereid worden tot het vel een goudbruine kleur krijgt. Het vlees kan je serveren met manderijn pannenkoeken, zoete bonen saus of hoisinsaus. Je kan het vlees ook gewoon met roerbak schotels, bami, nasi, etc. eten.

Bereiding van Pekingeend

Voordat de pekingeend gesneden word, worden deze eenden voor een periode van 2 maanden vetgemest totdat ze 7 kilogram wegen. En als ze 7 kilogram wegen worden ze vervolgens geslacht, worden de veren geplukt en worden de ingewanden die niet eetbaar zijn eruit gesneden. Nadat de pekingeend goed is schoongemaakt wordt door de nek of door de achteruitgang met een luchtpomp hete lucht ingeblazen. En tenslotte wordt deze Pekingeend in kokend water gezet en ingesmeerd met maltosiroop om tenslotte om de pekingeend op te drogen wordt de pekingeend opgehangen.Als het eindelijk uitgedroogd is, is de Pekingeend klaar om in de oven te gaan. Omdat de Pekingeend in een normale oven met een rooster word bereid word het ook wel geroosterd Pekingeend genoemd.

Pekingeend ( vogel)

Een pekingeend is een grote eend met een rechte houding en een massieve kop. Een pekingeend kan je herkennen aan zijn witte verenkleed en de oranje snavel en poten. Een Pekingeend kan je tijdens een wandeling door de vrije natuur vaak tegenkomen.

Geschiedenis van de Pekingeend

Pekingeend is een van de gerechten die meer dan 700 jaar geschiedenis claimen (1271-1368). In China word dit als een van de nationale gerechten gezien, Pekingeend heeft zelfs een eigen museum in Beijing. Vroeger werd het anders bereid dan hoe het nu bereid word, men gebruikte eerst een hele eend met het hoofd er nog aan.

Klassieker

1. Meestal word het velletje van de Peking eend gereserveerd met gesneden lente-uitjes, zoete bonen en komkommers of hoisinsaus. Het word allemaal verpakt in kleine pannenkoeken en het word gegeten als een zachte taco.

2. Pekingeend word gebruikt voor diverse gerechten en op verschillende manieren geserveerd.

3. En van de overige delen van de eend word een soep gemaakt.

Eenden fokkerijen

In Nederland werden door de vissers eenden fokkerijen opgezet, die in 1932 door het afsluiten van de Zuiderzee hun broodwinning hadden verloren. In Harderwijk en Ermelo zijn er nog enkele waarvan 95% naar het buitenland gaat, want Nederlanders eten heel weinig eend.

Vergelijkbare artikelen

Wildlands

2 jaar geleden

Only registered users can comment.