Informatieartikel

Hoe moet je beginnen met het schrijven van en artikel? Een artikel schrijven is lang niet zo makkelijk, maar als je eenmaal met een tekst begint, zie je dat het moeilijker is dan verwacht. Met een artikel wil je publiek mogelijk trekken. Je wilt dat ze je tekst gaan lezen en jouw informatie gaan opslaan, het is belangrijk dat je tekst veel belangrijke zaken over het onderwerp bevat.

Stappen

Waar moet je letten bij het schrijven van een artikel?Bedenkt een onderwerp waar je over wilt schrijvenWat voor soort tekst wordt hetMaak alvast hoofdteksten en bedenk een titelZoek informatie over het onderwerp waar je gaat schrijven opPak een inleiding waarbij de lezer gelijk interesse heeftCheck altijd op spellingfouten en kijk naar de lay-out van je tekst

Opbouw

Bij het kiezen van een onderwerp is het handig om te weten waar jezelf al interesse hebt en de lezers meer informatie wilt geven. Het is handig dat je een vast onderwerp hebt en ook een onderwerp waar je al wat van weet. Ook is het belangrijk wat het doel is van je onderwerp en de doelgroep ervan. Bij het kiezen van een doel van een tekst, kun je kiezen uit amuseren, overtuigen of informeren. Bij het kiezen voor welke doelgroep je artikel gaat maken, is het belangrijk welke leeftijden, man of vrouw naar je tekst geïnteresseerd gaan lezen. Bij een tekst waarbij je gericht de doelgroep van 18 tot 25 gaat maken, maak de tekst wat makkelijk en niet uitgebreid. Bij ouderen mensen van 50+, kun je bijvoorbeeld wel een tekst uitgebreider maken en moeilijker. Bedenk alvast de titel van je tekst en de tussenkopjes ervan. Bij het zoeken van informatie voor je tekst is het belangrijk dat je het online gaat zoeken, hier kun je meestal van alles vinden in plaats van boeken. Zorg ervoor dat je teksten overtuigend overkomen aan de lezen voor als het over informatieve tekst gaat. Je wilt je wijsheid graag delen met de lezer. Je taalgebruik is zeker belangrijk bij het schrijven van een tekst, vooral op welke doelgroep je tekst is gericht.

Controleren

Bij het schrijven van een tekst is het altijd belangrijk dat je een pakkende inleiding hebt. Dit is het eerste wat een lezer gaat lezen, hierbij kunnen ze gelijk interesse hebben en verder lezen. Als je dit niet hebt kan een lezer eerder afhakken om je tekst verder te gaan lezen. Schrijf ten alle tijde je tekst in je eigen woorden. Nadat je klaar bent met het schrijven, kijk het artikel nog één keer goed, kijk naar spelfouten of stijlfouten en als je lay-out aantrekkelijk is. Tekst moet begrijpelijk zijn voor de lezer. Als er dingen zijn die overbodig zijn voor je tekst schrap ze weg van je tekst. Lees de tekst nadat je klaar bent hardop uit, hier controleer je op de zinsbouw van je tekst of die klopt. Als je bij zinnen struikelt moet je de zin gaan herschrijven en verbeteren.  

Vergelijkbare artikelen

Lucky Luciano

7 jaar geleden 0

Poker bluffen

5 jaar geleden 0

Kaprosuchus

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.