Parmezaanse kaas recept

De gerechten die met Parmezaanse kaas zijn bereid vind ik zelf erg lekker en geven een goede sfeer. De Parmezaanse kaas heeft een aardig passieve smaak en is erg lekker als toevoeging. De Parmezaanse kaas is een kaas soort die oorspronkelijk uit Italië komt. De Italianen waren vroeger altijd erg lui en lieten tijdens het maken van de hun kaas altijd de kaas erg lang buiten staan. Doordat de kaas zo lang buiten stond werd het hard en gaf het een ongelofelijk lekkere smaak. De Parmezaanse kaas is in de 13e eeuw uitgevonden in de tijd van de middeleeuwen. In deze tijd was kaas een ontzettend belangrijk product. Er waren niet vele soorten voedselwaren en in kaas zitten vooral veel eiwitten en belangrijke andere stoffen die goed zijn voor de mens. de Parmezaanse kaas heeft totaal zijn eigen patent door de families. De Parmezaanse kaas kun je alleen met de melk maken die uit de streken komen waar de Parmezaanse kaas voor het eerst is uitgevonden. De Parmezaanse kazen worden door geen enkele andere bedrijven gemaakt en zo kun je de Parmezaanse kaas alleen maar bestellen uit Italië. De families die de Parmezaanse kaas handel beheren, beheren dus ook die import en export. Dit maakt de Parmezaanse kaas nog specialer en vooral duurder. De Parmezaanse kaas wordt nog steeds vanuit het oude recept gemaakt, het recept is natuurlijk geheim en niet toegankelijk.

Geschiedenis

De Grana padano kaas wordt sinds de twaalfde eeuw al gemaakt. De kaas wordt geproduceerd door familie bedrijven. Mensen in het dorp kochten de kaas van de boer. De kaas werd steeds meer bekender in de dorpen eromheen. De boer kon zijn kazen gaan verkopen in andere dorpen. Andere boeren gaan ook beginnen met de productie van de grana padano. De kaas wordt steeds bekender i de loop van de tijd en de kaas wordt zelfs geëxporteerd naar het buitenland. De kaas wordt veel gemaakt in het noorden van Italië. sinds 1996 wordt de kaas productie gecontroleerd voordat ze worden verkocht. Dit gebeurt door de zo geheten : Consorzio per la Tutela del Formaggio Grana Padano. Dit is een consortium van de grana padano kaas. Tegenwoordig is de kaas niet meer weg te denken in de Italiaanse keuken.

De Parmezaanse kaas is duidelijk te onderscheiden van de andere kazen. Doordat de Parmezaanse kaas een harde structuur heeft en een aparte smaak kun je deze meteen onderscheiden. In de regio waar de Parmezaanse kaas wordt geproduceerd worden ook andere vergelijkbare kazen gemaakt, maar niemand kan tippen aan de Parmezaanse kaas zijn smaak en het uiterlijk ervan. Alleen bepaalde delen van Italië mogen hun eigen kaas de naam Parmezaanse kaas geven om het zo te onderscheiden welke nou echt en welke nou nep is. De Reggianao familie is de hoofd beheerder van de Parmezaanse kaas en stempel daarom ook zijn eigen naam op de Parmezaanse kaas verpakking omdat zij het patent hebben. In de regio waar de Parmezaanse kaas wordt gemaakt zijn er meer dan 500 kleine kaas boerderijen en fabrieken. Achter al deze kleine bedrijven zit een soort systeem. De kaasboeren die de Parmezaanse kaas maken staan al hun kazen die ze maken van meer dan 35 kilo af aan een bank. Deze kazenbank houdt de kazen in een kluis bewaard waar de kazen kunnen rijpen. Omdat de kazen zo lang moeten rijpen is het lastig te bepalen wanneer het nou rendement oplevert.

De kazen van de Parmezaanse kaas zijn enorm groot, een gemiddelde Parmezaanse kaas weegt ongeveer 40 kilo, voor deze 40 kilo Parmezaanse kaas heb je wel meer dan 600 liter melk nodig om deze kaas te produceren. Gelukkig hebben de boeren hulpmiddelen om dit te stimuleren.

De kazen laten rijpen duurt ook verschrikkelijk lang. Als de gaat gemaakt wordt, wordt de kaas eerst verhit in de oven vervolgens wordt deze kaas in het water gelegd en na dit moet hij ook nog maanden lang rijpen.

Vergelijkbare artikelen

Pepernoten

6 jaar geleden 1

Mosselen recepten

2 weken geleden

Gojibessen

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.