Paprika

Paprika is een bekende groente soort dat door een hele boel mensen gegeten wordt. De paprika wordt ook wel de plant Capsicum annuum genoemd. De paprika komt oorspronkelijk uit Midden-Amerika. De paprika is door de Spanjaarden naar Europa gebracht rond het jaar 1500. Nadat de paprika in de landen Spanje en Portugal waren binnen gekomen waren, was Italië het land dat als eerst de paprika waardeerde als een cultuurgewas. De term paprika komt de taal van Hongarije. Hoewel de paprika een belangrijke en grote rol heeft in de Hongaarse keuken, de paprika kwam erg laat in het land Hongarije. In het begin van de 20e eeuw kwam de paprika in het land Hongarije en werd de paprika erg populair.

De soorten paprika

Er zijn allerlei verschillende soorten paprika’s. Verschillende kleuren en maten zoals blok paprika’s en punt paprika’s. Hieronder zijn er een aantal opgenoemd:

Blok paprika

De paprika dat iedereen over het algemeen kent is de blok paprika. Deze paprika is enorm handig om ze te vullen. Het gerecht heet ook wel gevulde paprika. De meest bekende paprika kleuren zijn groen, rood en geel. De oranje blokpaprika kom je ook steeds vaker tegen in de supermarkten.

  • Zoete puntpaprika
  • Mini blokpaprika
  • Oranje snackpaprika

Vergelijkbare artikelen

Kurkuma

4 jaar geleden 0

Aardappelen recepten

1 jaar geleden

Only registered users can comment.