Pindakaas

Pindakaas is een voedingsrijk, calorie-rijk voedsel dat een gezonde aanvulling kan zijn op bijna elk dieet. Zoals met alle voedingsmiddelen is pindakaas echter niet perfect voor alle situaties. Terwijl pindakaas kan helpen bij het opgroeien bij een poging om spieren te krijgen, is het gebruik van pindakaas als een pre-workoutmaaltijd niet ideaal. Het voedingsprofiel van pindakaas bevat voedingsstoffen die de trainingsprestaties kunnen belemmeren, maar u kunt andere resultaten ervaren, dus kijk wat het beste voor u werkt.

Pindakaas

De standaard portie voor pindakaas is 2 eetlepels. Zowel dikke als zachte pindakaas bevat ongeveer 190 calorieën per portie. Pindakaas is verkrijgbaar in een versie met verlaagd vetgehalte. Deze versie bevat echter ongeveer dezelfde hoeveelheid calorieën per portie als gewone pindakaas.

Brood

Typische keuzes voor sandwichbrood zijn wit, tarwe of volkoren. Wit brood bevat ongeveer 74 calorieën per schijfje. Tarwebrood bevat ongeveer 77 calorieën per portie. Volkorenbrood bevat ongeveer 81 calorieën per schijfje.

Hoog vetgehalte

Pindakaas is meestal bekend als vetrijk; elke 2 el. serveren levert 16 g vet op. Terwijl je lichaam voedingsvet nodig heeft – met name de onverzadigde vetten die pindakaas levert – is vet niet de meest efficiënte bron van brandstof, omdat het lang duurt om te verteren. Het consumeren van vetrijke maaltijden voorafgaand aan de training kan krampen veroorzaken en kan zwaar in uw maag voelen.

Laag in koolhydraten

Koolhydraten zijn de primaire energiebron van je lichaam, dus het is belangrijk om genoeg van hen te verbruiken om je activiteiten te voeden. Pindakaas is rijk aan calorieën, maar heeft een zeer lage koolhydraten, met slechts 8 g in elke 2 eetlepels. portie. Naast het leveren van energie, kunnen koolhydraten helpen om je hormoonspiegels te handhaven; een studie van de European Journal of Applied Physiology van april 2010 wees uit dat het combineren van intensieve training met een koolhydraatarm dieet leidde tot een verlaging van de testosteronniveaus.

Suikerarm

Een voordeel van het eten van pindakaas voor de training is dat het weinig suiker bevat. Een eetlepel. portie pindakaas bevat slechts 2 g suiker. Hoewel suiker energie levert, wordt het ook snel opgenomen en heeft het de neiging om kort daarna een energiecrash te veroorzaken. Grote hoeveelheden suiker kunnen je maag ook van streek maken.

Laag in kalium

Pindakaas is geen rijke bron van kalium, met 189 mg per twee eetlepels. portie. Die hoeveelheid bestaat uit minder dan 10 procent van de dagelijks aanbevolen inname van 2000 mg en is iets meer dan de helft van wat een banan van 100 g – die hoger is in koolhydraten en lager is in calorieën, met 89 – levert. Kalium is een belangrijke voedingsstof voor de trainingsprestaties, omdat het de zenuw- en spierfunctie onder controle houdt en u het verliest door zweet.

Gebrek aan vitamine C

Pindakaas heeft ook geen vitamine C, een belangrijke voedingsstof die je lichaam gebruikt om collageen te maken, een structureel bestanddeel van botten, ligamenten en ander bindweefsel. Bovendien blijkt uit het juni 2005-nummer van het Journal of the American College of Nutrition dat een verhoogde vitamine C-inname een betere vetverbranding tijdens inspanning kan bevorderen.

Vergelijkbare artikelen

Wat is Speculaas

5 jaar geleden 0

Slagroomtaart

1 jaar geleden

Only registered users can comment.